İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“HALEP”, Suriye Ermenilerini Ermenistan’a getirmek için hayırseverlerden yardım istiyor

“HALEP” hayırseverlik kuruluşu, halep Ermenilerini Suriye’den çıkarmak için Ermeni Diaspora’daki ve Ermenistan’daki hayırseverlerden resmen yardım istedi… “HALEP” kuruluşu, tüm hayırseverlere hitap ederek, ağır durumda olan ve bizden yardım isteyen soydaşlarımıza kendi imkanları çerçevesinde yardım etmeye ve güvenli bir ülke olarak Lübnan’dan Ermenistan’a taşınmalarını sağlamaya çağırıyor. Lübnan’dan Ermenistan’a geçmek için 500 ABD dolar gerekiyor. Bu fiyata, Halep’ten Lübnan’a gitmek için otobüs bileti, Suriye’den Lübnan’a geçmek için gerekli vize masrafları, Lübnan sınırından Beyrut havalimanına kadar yol masrafı, Lübnan’dan Ermenistan’a tek taraflı uçak bileti ve “Zvartnots” havalimanından Yerevan’a gitmek için gereken masraflar dahildir. (Umarız açılan avuçlar boş kalmaz. Herkes elinden geleni yapmalı. HYETERT)

***
“HALEP” hayırseverlik kuruluşu, halep Ermenilerini Suriye’den çıkarmak için Ermeni Diaspora’daki ve Ermenistan’daki hayırseverlerden resmen yardım istedi.
STK’nın resmi açıklamasında, şimdiye kadar farklı Halep’li Ermeni ailelerinden yaklaşık 600 mektup aldıkları, mektup yazarlarının, Ermenistan ‘a taşınmak için yardım istedikleri bildirildi. Halep Ermenilerinin güvenini sağlamak için önce Suriye’den karadan Lübnan’a, daha sonra Lübnan’dan uçakla Ermenistan’a geçmeleri planlanmıştır.
“HALEP”in yayıladığı resmi açıklamanın metni şöyle:
“Halep’te oluşan ölümcül durumdan dolayı “HALEP” hayırseverlik kuruluşu, yardıma ihtiyaçları olan ve çözülemez sorunlarla karşı karşıya kalan Halep Ermenilerinden, Ermenistan’a taşınmak hedefiyle Lübnan-Ermenistan tek taraflı uçak biletleri almakta yardım isteyen  600’den fazla  mektup aldı.
“HALEP” kuruluşu, tüm hayırseverlere hitap ederek, ağır durumda olan ve bizden yardım isteyen soydaşlarımıza kendi imkanları çerçevesinde yardım etmeye ve güvenli bir ülke olarak Lübnan’dan Ermenistan’a taşınmalarını sağlamaya çağırıyor.
Lübnan’dan Ermenistan’a geçmek için 500 ABD dolar gerekiyor. Bu fiyata, Halep’ten Lübnan’a gitmek için otobüs bileti, Suriye’den Lübnan’a geçmek için gerekli vize masrafları, Lübnan sınırından Beyrut havalimanına kadar yol masrafı, Lübnan’dan Ermenistan’a tek taraflı uçak bileti ve “Zvartnots” havalimanından Yerevan’a gitmek için gereken masraflar dahildir.
Her hayırsevere, yardım ettiği kişinin iletişim bilgileri verilecek.
Ayrıntılar için (+374)  10 54 53 69 numaradan “HALEP” ofisini arayabilirsiniz.
Halep Ermenilerine yardım etmek isteyen  kişiler, http://www.aleppo-ngo.org/donate/online-transfer/adresinden online transfer yapabilir veya http://www.aleppo-ngo.org/donate/bank-transfers/   adresinden kuruluşun banka hesabına yatırım yapabilirler.
Saygılarımızla,
“HALEP” hayırseverlik kuruluşu.”
Hatırlanacağı üzere, 5 Ekim’de Ermenilerin yoğun olarak yaşadışı Halep’ın Nor Gyuğ mahallesinde meydana gelen bombardman sonucunda 3 Ermeni hayatını kaybetmiş, 1’i yarallanmıştı. Daha önce, 30 Eylül’de de yaşanan benzeri olaylar nedeniyle 5 Ermeni vatandaş yaşamını yitirmiş, 11’i yaralanmıştı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.