İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agence France- Press, Halep’ten acı bir hikaye anlattı

Günler önce Halep’te yaşanan bombardman nedeniyle 5 Suriyeli Ermeni hayatını kaybetmişti. Agence France- Press, 30 Eylül’de Halep Ermenilerinin yoğun olarak yaşadığı Nor Gyuğ (Yeni Köy) ve Vilalar mahallelerine yapılan roketatarlı bombardman sonucunda yaşamını yitiren Ermenileri ve özellikle yüzücü Mirey Hindoyan’ı anlattı. 20 yaşındaki Mirey Hindoyan, olay sabahı her gün yaptığı gibi yüzme havuzuna gitmek yerine, devlet ve muhalif orduların temas hattına çok yakın bulunan ve ailesine ait olan dükkana gitmeye karar vermişti. Annesi, Mirey’in eve gitmesini istemişti, fakat kız, bugün yüzmek değil, ailesiyle çalışmak istediğini söylemişti.Mirey’in dükkana gelmesinden birkaç dakika sonra başlayan bombardıman, hem genç kızın, hem de  12 yaşındaki kardeşinin canını almıştı.(Işıklar içinde yatsın yavrular. HYETERT)

Çocukların annesi olan Beti Hindoyan, gözünü kızının madalyalarından ve çocukların resimlerinden alamayarak, “Onlar tanrının yanına gittiler. Kim bilir, belki de orada, savaşta yaşamaktan daha iyidir” diye kendini avutuyor.
Beti Hindoyan, “Ben onun eve gitmesini istedim, gitmedi. Bundan dakikalar sonra dükkan, güçlü bir patlamadan sarsıldı. Biz dördümüz yere yığıldık. Ortanca oğlum, Movses, bağırarak  elini kaybettiğini söyledi. Ben, Mirey’i ve Arman’ı yanıma çağırdım, hayatta kaldıklarını sanıyordum. Ama patlamadan sonraki toz ooturunca etrafıma baktım ve küçük oğlumun öldüğünü gördüm. Daha sonra elil ve ayağı olmayan Mireyi gördüm. Ben onu kucağıma alamadım, çünkü yaralıydı ve kanıyordu” diye anlattı.
Mirey’in antrenörü Vanis Salahyan, kızın büyük hayalleri olduğunu ve her işte birinci olmayı çok sevdiğini anlattı.
Mirey’in 56 yaşındaki babası ise, kendini zor tutarak, “Mirey, evimizin kayasıydı, hepimize güç veren oydu”, şeklinde konuştu.
Hatırlanacağı üzere, 30 Eylül’de Halep’te yaşanan bombardman nedeniyle 5 Suriyeli Ermeni hayatını kaybetmiş, 11 kişi daha yaralanmıştı. Saldırılar sonucunda ölen Ermeniler isimleri şöyle: Arman Hindoyan, Mirey Hindoyan, Tsila Jabağjuryan, Hasmik Kirakosyan – Bereciklyan, Pier Hariro.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.