İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tekirdağ’da yol çalışmaları sırasında Ermeni mezar taşları bulundu

Tekirdağına Malkara İlçesi’nde belediye tarafından yapılan yol düzenleme çalışmaları sırasında 8 tane Ermeni mezar taşı bulundu. Malkara’daki Hürriyet Caddesi’nde yapılan çalışmalar sırasında ortaya çıkan mezar taşlarının yaklaşık  1.5 metre derinliği ve üzerlerinde de Ermenice yazılar bulunuyor. Taşlar, belediye ekipleri tarafından çıkartılarak kamyonla bir depoya götürüldü.

Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, “Hürriyet Caddesi üzerinde yapılan kazıda bulunan ve Ermeni mezar taşları olduğu düşünülen 8 mezar taşı bulundu. Ekiplerimiz tarafından çıkarıp Kültür Sarayı’nda koruma altına aldık. İlçede çalışmalar devam ediyor. Belki bu mezar taşlarından daha çok var, bilemiyoruz. Bu nedenle kazı çalışmaları bitinceye kadar çıkan mezar taşlarını toplayıp Kültür Sarayı’nda muhafaza edeceğiz. Daha sonra da Anıtlar Yüksek Kurulu’na veya Müzeler Müdürlüğü’ne vereceğiz” dedi.
Sozkonusu caddede esnaf olan Necdet Tekgö, bölgede daha önce Ermeni ve Rumların yaşadığını dile getirerek, “Belediyenin mezar taşlarına tarihi eser olarak sahip çıkmasına sevindik” ifadelerini kullandı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.