İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’den sığınmacı kabul eden Avrupalı ülkeler arasında Ermenistan üçüncü sırada

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Aşot Hovakimyan’ın başkanlığındaki heyet, 3-7 Ekim tarihlerinde Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İcra Kurulunun 67. oturum dönemine katıldı… Suriye konusuna da değinen Bakan Yardımcısı, 20.000’den fazla Suriyeli göçmen kabul eden Ermenistan’ın, nüfus sayısına oranı bakımından Suriye’den mülteciler kabul eden Avrupalı ülkeler arasında üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Aşot Hovakimyan’ın başkanlığındaki heyet, 3-7 Ekim tarihlerinde Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İcra Kurulunun 67. oturum dönemine katıldı. Dışişleri Bakanlğı’nın Basın Servisinden edinen bilgiye göre, BM genel sekreteri Ban Ki-Moon ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi açılış konuşması yaptı.
Oturumda söz alan Aşot Hovakimyan, mülteciler konusunda mecvut küresel sorunlara değinerek Ermenistan’ın, güçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve göçmen ve sığınmacılara gereken desteği vermek konusunda  Komiserlik ile verimli işbirliğine devam etmeye hazır olduğunu dile getirdi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı, Azerbaycan’ın yürüttüğü etnik temizleme politikası neticesinde kendi evlerini terk ederek göçmen olarak Azerbaycan’dan Ermenistan’a kaçan Ermeniler konusuna da değindi. Hovakimyan, bu yıl Nisan başında Dağlık Karabağ’a karşı Azerbaycan’ın, uluslararası insani hukuk kurallarının en kaba ihlaliyle eşlik edilen saldırılarını da hatırlattı.
Suriye konusuna da değinen Bakan Yardımcısı, 20.000’den fazla Suriyeli göçmen kabul eden Ermenistan’ın, nüfus sayısına oranı bakımından Suriye’den mülteciler kabul eden Avrupalı ülkeler arasında üçüncü sırada yer aldığını belirtti.
Ermeni heyetinin dile getirdiği konularla ilgili olarak Komiser Filippo Grandi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin, bölgedeki göçmenlere destek vermeye devam edeceğini dile getirerek, Karabağ meselesinin mümkün olduğu kadar erken çözülmesinin önemini vurguladı ve AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının çabalarını desteklediğini ifade etti.
Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, BM Mülteciler Yüksek Komiseri ile yüz yüze bir görüşme de yaptı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.