İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İMC TV, TRT’ye emanet!

Son dalgada kapatılmasına karar verilen, dün de canlı yayında stüdyosu basılarak yayını kesilen İMC TV’nin teknik malzemeleri TRT’ye emanet edildi. İMC TV’nin yeni internet sitesi imc-tv.net’in aktardığına göre bugün kanala TRT’den gelen üç teknik bilirkişi maliyecilerle birlikte sayım yaptı. Kanaldaki malzemelerin TRT’te yediemin olarak tayin işlemleri başlatıldı.

Fotoğraf: Reuters
Yediemin, sahibi birden çok kişi olabilecek malların kime ait olduğu anlaşılıncaya kadar bir başka yere emanet ya da tayin edilmesi anlamına geliyor.
İMC TV’nin malları ‘şimdilik’ TRT’ye verilmiş durumda ancak darbe girişiminin ardından kapatılan kanal ve gazetelerin tüm mallarına el konulmuştu.
imc-tv-reuters4
İMC TV, sayım ve tayin işlemlerinin ardından kanalın reji ve sistem odasının tekrar mühürleneceğini kaydetti.
Ne olmuştu?

imc2
Darbe girişiminin ardından ilan edilen ‘668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) eklenen bir başbakanlık kararıyla 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verilmişti. İMC TV de kapatılacak kanallar arasındaydı.
Dün eş zamanlı polis baskınlarıyla Hayatın Sesi TV’nin hemen ardından İMC TV binasına da polis baskını düzenlenmişti. Kanal çalışanları stüdyoya geçerek durumu ‘Özgür basın susturulamaz’ , ‘Susma haykır, özgür basın haktır’ sloganlarıyla protesto etmişti.

imc1
Canlı yayında stüdyoya giren polis ardından reji odasına geçerek kanalın yayınını durdurup odayı mühürlemişti.

Yorumlar kapatıldı.