İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AIWA Ödülleri Sahiplerini Buldu CHP’li Doğan’a “Liderlik” Ödülü


Uluslararası Ermeni Kadınlar Derneği (Armenian International Women’s Association- AIWA) 25’inci kuruluş yıldönümünde dünyanın dört bir yanından gelen Ermeni kadınlarını bir araya getirdi. “Kamuda Liderlik Ödülü” alan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, AIWA’nın bir sonraki toplantısının Türkiye’de yapılması önerisinde bulundu.

AIWA’nın, 25’inci kuruluş yıldönümünü bir dizi bir etkinlikle ABD’de kutlandı. ABD’nin Boston kentinde düzenlenen ve 3 gün süren etkinlikte dünyanın dört bir yanından gelen “fark yaratan” kadınlar tecrübelerini paylaştılar.
Etkinliğin bu yıl onur konuğu CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan oldu. Birçok panelin düzenlendiği AIWA etkinliğinde Doğan, “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik” konulu panelde konuştu.
Konuşmasında OHAL ve çatışmalı sürecin kadınların yaşadığı sorunları daha da artırdığını belirten Doğan, özellikle kadınlar için “hayati” önemde olan laikliğin Türkiye’de tehdit altında olduğunu ifade etti. Doğan, laikliğin korunması için mücadele edeceklerini söyledi.
“DİASPORA TÜRKİYE ERMENİLERİNİ YAKINDAN TAKİP ETMELİ”
AIWA’nın bütün enerjisini Ermenistan’a verdiğini ve Türkiye’deki Ermeni cemaatiyle bir etkileşim içinde olmadığı tespitinde bulunan Doğan, “Diaspora Türkiye’deki Ermeniler için neler yapabilir?” sorusu üzerine de “Diaspora Türkiye’deki Ermenileri daha yıkından takip edebilir. Kendi konumunuza uygun katkı sunacak bir alan bulacağınıza inanıyorum” dedi.
Doğan, AIWA’nın bir sonraki toplantının Türkiye’de düzenlenmesi önerisinde bulundu.
Toplantıya Ermenistan’dan katılan TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi Direktörü Marie Lou Papazian da merkez hakkında bilgi verdi. Papazian, animasyon, film yapımı, web tasarımı ve oyun geliştirme konularında çalışmalar yapan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Ermeni gençlerini bir araya getiren Tumo modelinin Kamp Armen için örnek olduğunu söyledi.
ÖDÜLLER VERİLDİ
Organizasyon kapsamında “liderlik” ödülleri de verildi. “Kamuda Liderlik Ödülü”ne layık görülen Doğan, ödülünü 25. Yıl Komitesi Başkanı Silva Katchiguian’dan aldı. Böylece AIWA ödülü ilk defa Türkiye’den bir kadına verilmiş oldu.
Doğan dışında sanat ve bilim alanında Hollywood Pixar Yapım Şirketi yöneticisi Katherine Sarafian, girişimcilik alanında aile şirketi mücevher firmasını geliştiren Carolyn Rafaelyan, cesaret alanında Ermenistan’ı olimpiyat oyunlarında jimnastik dalında temsil eden ilk kadın olduğu sporcu Houry Gebeshian, yenilikçi sürdürülebilirlik alanında 31 yıldır Ermenistan’a 50 milyon dolar civarında tarımsal yatırım yapan Carolyn G. Mugar ödül aldı.
Bilgi ve iletişim için 
İnan Gedik
535 5441663 

Yorumlar kapatıldı.