İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta Ermenistan konulu yatırım konferansı yapılacak

11 Ekim tarihinde New York’ta Ermenistan Cumhurbaşkanının himayesinde bir yatırım konferansı gerçekleştirilecek. Ermenistan Cumhuriyeti’nin ekonomik kalkınma ve yatırımlar bakan yardımcısı Garegin Melkonyan, konuyla ilgili şu açıklamasını yaptı: “Konferansın, en kapsamlı etkinlik haline gelmesi öngörülüyor. Turizm dahil sekiz yatırım alanı ele alınacak”.

New York”un finansal bölgesi olan Wall Street’te yapılacak etkinlikte, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ayrıca Dünya Bankası ile Asya Kalkınma Bankası’nın üst düzey temsilcileri ve yetkililer konuşma yapacak.
Konferansta, Ermenistan’da güneş enerjisi, demiryolu nakliyat, Kuzey-Güney anayolunun inşaatı, madencilik, tarım geliştirme programların perspektifleri ile yüksek teknolojilerin geliştirilme perspektifleri, yatırımcıların dikkatine sunulacak.
New York’ta yapılacak olan konferans, Ermenistan’ın yatırım çekiciliğine ve rekabet avantajlarına dikkat çekmeyi hedefliyor. Böyle bir yatırım konferansı, gerekli çabalar gösterildiğinde yabancı yatırımcıları çekebilecek önemli bir platform haline getirilebilir.
Konferans, Ermenistan hükümeti ile Asya Kalkınma bankası tarafından düzenlendi. Etkinlikte, Hyatt Hotels, ABBYY, Reddit, PicsArt gibi birçok ünlü kurumların temsilcileri de hazır bulunacak.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.