İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karapetyan: Ermenistan uluslararası piyasaya yüksek kalitede turizm hizmetleri sunabilir

Başbakan Karen Karapetyan, BM Dünya Turizm Örgütü (DTÖ) Genel Sekreteri Taleb Rifai ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakan, buluşmada Ermenistan’ın turizm alanının gelişimi yönünde büyük bir potansiyele sahip olduğu ve uluslararası piyasaya çok mahiyetle turizm  çıktısı ve yüksek kaliteli hizmetleri sunabileceğini ifade etti.

Karapetyan sektörün sürdürülebilir gelişiminin temini için işbirliğine açık olduklarını, turizm alanında  kamu politikaları amacının turizm gelirlerinin artırılmasıyla ulusal gelirin artması ve bölgesel dengeli gelişim olduğunu kaydetti.

Turizmin hükümetin öncelikli sektörlerinden biri olduğunu, icra organının hükümet yapısında yapısal değişikliklere teşebbüs ettiği, dolayısıyla sektörün gelişimi için bağımsız bir komite tesis olmakta olduğunu ifade etti, anılan komitenin uluslararası turizm kuruluşlarıyla işbirliğinin önemine dikkat çekerek bu meselede  DTÖ’nün desteğini beklediklerini belirtti.
Teleb Rifai Ermenistan Hükümetine hem bu meselede hm de sektöre uzmanlar hazırlanması, danışmnalık hizmetleri sunulması işinde desteğe hazır olduklarını belirtti. Rifai, alana yeni bir ivme kazandırılması işinde devlet-özel sektör sıkı işbirliği ve bölgesel işbirliğinin derinleştirilmesinin önemini ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.