İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rum Meclisi Başkanı Syllouris:Kıbrıslı Rum,Türk,Ermeni,Maronit ve Latinler olmak üzere tüm halkımızın temel özgürlüklerinin yerine getirilmesini istiyoruz

Rum Meclisi Başkanı Dimitris Syllouris,Birleşmiş Milletler kararlarının öngördüğü ilke ve değerlerinin korunması ve aynı zamanda Kıbrıs yüksek düzey anlaşmalarını sağlama konusunda Meclisin güvencesini dile getirerek “uluslararası hukuk ilkelerine ve Avrupa müktesebatına bağlıyız” dedi.

Cuma günü gerçekleştirilen toplantıda Kıbrıs`ın 56. bağımsızlık yıldönümü nedeniyle Meclis Genel Kuruluna hitap eden Syllouris, “anlaşılabilir bir şeyi istiyoruz, insan hakları ve Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk, Ermeni, Maronit ve Latinler olmak üzere tüm halkımızın temel özgürlüklerinin yerine getirilmesini istiyoruz”.
Syllouris devamla “Meclis, vatanımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden herkese saygılarını sunar. Ayrıca, refah ve ülkemizin ekonomik açıdan kalkınması koşullarının yaratılması yönünde yılmadan zorluklara karşı duran tüm Kıbrıs halkını da onurlandırmak istiyoruz”.
Devamla, Millletvekileri, Kıbrıs için hayatlarını feda edenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Yorumlar kapatıldı.