İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kansaslı okul öğrencileri Soykırımdan Ermeni yetimlerini kurtaran hemşireye ilişkin film hazırladılar

ABD Kansas eyaleti Mayetta kenti okul öğrencileri Soykırım esnasında binlerce Ermeni yetimi kurtaran hemşireye ilişkin bir film hazırladılar. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında bir grup öğrenci hemşire Emma Cushman’a (New York/ABD/-1863-Kahire/Mısır/-1931) ilişkin bir belgesel film hazırlıklarına başladılar. Cjonline’ın verdiği haberde, hemşire Cushman, Osmanlı İmparatorluğu yönetimi yurt içinde bulunan yabancıları sınır dışına çıkarma kararına karşın, Cushman 10 yıldır çalışmakta olduğu Konya hastanedeki görevine devam eder.

Cushmna Soykırım yıllarında hastaneyi yetimhaneye dönüştürür, burada çocukları korumaya ve bölünmüş aileleri birleştirmeye çalışır. Öğrenci Luke Boyden bunun çok tehlikeli olduğunu zira hükümetin her yerde Ermenileri takibat altında tuttuğunu hatırlatmakta.
Soykırıma ilişkin araştırmalar yanısıra öğrenciler soykırım uzmanları Richard Hovhannisian ve Sara Kohen’le bir röportaj da gerçekleştirdiler.
Filmi hazırlayanlar 7.500 Dolar ödül kazanırken, aynı zamanda Cushman’ın Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan mezar taşına bir ibare bırakma izni kazandılar. Onlar mezar taşı üzerine «Emma Darling Cushman: A Light in Darkness» (Emma Darling Cushman: Karanlıkta bir ışık) ibaresini düştüler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.