İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, yaşlanan ülkeler listesine girdi

Dünya Yaşlılar günü vesilesiyle bugün düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ermenistan Çalışma ve Sosyal konular Bakanlığı’nın yaşlılar sorunlarıyla ilgilenen şube başkanı Anahit Gevorgyan, Ermenistan’ın, yaşlanan ülkeler listesine girdiğini bildirdi. Ermenistan Cumhuriyeti Milli İstatistik Servisinin verilerine atıfta bulunan başkan, 2016 yılının ilk yarısında çalışabilen nüfusun, Ermenistan toplam nüfusunun yüzde 66.3’u olduğunu, yüzde 20.8’in ise çalışabilmek için yaşları küçük olduğunu belirtti. 63 ve üzeri yaşında olan vatandaşların oranı, ülkenin toplam nüfusunun yüzde 12.9 kadardır (387.659 kişi).

Gevorgyan, “Biz, yaşlanan ülkeler listesine girdik ve yakında yaşlı bir ülke sayılabiliriz. Yaşlılık, ekonomik ve sosyal sorunlar yaratıyor. Sorunlar çoktur ve adım adım çözmeye çalışıyoruz. Bakım, sağlık hizmetleri ile ilgili sorunlar ortaya çıkıyor, yaşlılıarın birçok şikayetleri var”. şeklinde konuştu.
Ermenistan’da yaşlıların yüzde 70’i şehirlerde yaşıyor. Ortalama yaşam süresi 75 yıldır. Ermenistan’da 90 yaşından büyük olan 6500 kişi yaşıyor, onlardan 102’si 100 yaşını geçmiştir. Ermenistan’ın en yaşlı vatandaşları ise,  Ararat idari bölgesinde yaşayan 115 yaşındaki iki vatandaştır.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.