İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Irak Meclisi’nde de temsil edilmek istiyor

Irak’ta yaşayan Ermeniler, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda olduğu gibi Irak Parlamentosu’nda da temsil edilmek istediklerini açıkladı. Basnews’un haberine göre Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Ermeni Temsilcisi Urwant Nisan Markos Bttrus ve Irak Ermeni Mitranı Afak Asadoryan’ın da aralarına bulunduğu Ermeni heyeti, Irak Şii Koalisyonu yetkilileri ve İslam Yüksek Şurası Başkanı Amar Hakim’i ziyaret etti. 

Ziyaret ardında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Ermeni Temsilcisi  Urwant Nisan Markos Bttrus, Amar Hakim ile yaptıkları toplantıda; Ermenilerin Irak Parlamentosu’nda da kendi kimlikleriyle temsil edilmelerini ve Ulusal İttifak Bloğu’nda yer almak istediklerini söyledi.
Urwant Nisan Markos Bttrus, Ermeniler Irak Parlamentosu’nda dini ve etnik bir kimlik olarak temsil edilene kadar diplomatik temaslarının süreceğini kaydetti.
1992’de kurulan 111 kürsülük Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda 11 kürsü, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Türkmen, Ezdi, Asuri, Keldani ve Ermeni temsilcileri için ayrılıyor.
 

Yorumlar kapatıldı.