İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çarşı Grubuna kumpas mı hazırlandı: “Ermeni kökenli esnafın yönetiminde”

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın Ermeni kökenli esnaf tarafından yönetildiği yönünde algı oluşturulması için çalışma yapıldığı öne sürüldü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Filiz Kerestecioğlu soru önergesinde, Redhack’in Berat Albayrak’ın mail adresini hacklediğini ifade ederek, Gezi eylemleri sırasında Albayrak’ın gönderdiği bir mailde Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın Ermeni kökenli esnaf tarafından yönetildiği yönünde algı oluşturulması için çalışma yapıldığını öne sürdü. (Umarız bu haber doğru değildir. HYETERT) 

Filiz Kerestecioğlu’nun soru önergesinin ilgili bölümü şöyle:
“…Berat Albayrak’a gönderildiği iddia edilen mailler arasında ABD’de tutulacak bir ofis üzerinden çalışacak bir sosyal medya ekibinin tahsisi ve faaliyetleri hakkında da detaylı bilgiler göze çarpmaktadır. Ortaya çıkan e-maillerde, söz konusu sosyal medya ekibi, ‘sanal atölye’ biçiminde adlandırılmakta, kuruluşu ve faaliyetleri için yıllık 209 bin ABD doları bütçe tahsis edildiği belirtilmektedir.
Sözü edilen bu sosyal medya ekibinin, Gezi direnişine ilişkin bir karalama kampanyası örgütlediği ve Gezi protestolarına katılanlara ‘Vakit gazetesi tarzında bir üslupla’ ‘taarruz edeceği’ de belgelere yansımıştır. Bu karalama kampanyasında Gezi direnişine destek veren sanatçıların hedef alınacağı, direnişe katılan gençlerin çeşitli biçimlerde yaftalanacağı bilgileri Bakan Albayrak’a aktarılmaktadır. Yine bu sanal medya ekibinin, ‘Çarşı Grubu’nun ‘Ermeni kökenli esnafın’ yönetiminde bir grup olduğunu öne sürmeyi planladığı; esasen Ermeni halkına yönelik nefret suçu işlediği görülmektedir…”
NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-posta hesapları RedHack tarafından ele geçirilerek yayımlanmıştı. Berat Albayrak’a ait olduğu öne sürülen maillerde Doğan Medya CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ’ın ortaya saçılan e-postaları gündeme oturmuş ve Yalçındağ istifa etmişti.

http://odatv.com/ermeni-kokenli-esnafin-yonetiminde-0110161200.html

Yorumlar kapatıldı.