İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımı yasa tasarısı Fransa Senatosu’nda görüşülecek

Fransa Senatosu, Ermeni Soykırımı’nı inkarı  cezalandıran yasa tasarısını Ekim ayının ilk haftasında görüşecek. Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnak Partisi) Büro üyesi, Fransa Ermeni Kuruluşları Koordinasyon Konseyi (CCAF) Eşbaşkanı Murat Papazyan, ilk verilere göre Senato’da tasarının görüşülmesi 7 Ekim’de beklendiğini bildirdi.

Temmuz ayında Fransa Parlamentosu alt kanadı olan Milli Meclisinde Ermeni Soykırımı da dahil insanlığa karşı yapılan suçları inkara ceza getiren “Eşitlik ve vatandaşlık” yasa tasarısının kabul edildiğini hatırlatan Papazyan, şöyle devam etti: “Oylamadan hemen sonra milletvekillerinin önerilerini sunacak özel bir komisyon oluşturulmuştu. Bazı milletvekilleri yasadan Ermeni Soykırımı’nı inkarın cezalandırılması maddesinin çıkarılmasını istediler. Ancak biz çalışmalar yürüttük ve  Senato’ya yazın alt kanadında kabul edilen Ermeni Soykırımı’nı inkara ceza getirecek yasa tasarısının sunulmasına ulaştık. Siyasi partiler bu tasarının da Senato’ya sunulmasını kabul ettiler.”
Senato’da yasa tasarısı konusunda hakim olan görüşleri değerlendiren Papazyan, şu an bu konuda bir netlik olmadığını, ancak sosyalistlerin tasarının lehine oylamaya  söz ettiklerini bildirdi.
Papazyan “Gereken sayıda milletvekilerinin tasarı lehine oy kullanması için çalışmalar yürütüyoruz.Türklerin de bu konuda duyarsız olmadıklarını biliyoruz. Onlar da bu tasarının onaylanmaması için çalışıyorlar” dedi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.