İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Adalet ve İnsan Hakları Hukuk Merkezi, Soykırım mağdurlarının haklarını ihya etmeye çalışacak

Amerika Ermeni Davası Komisyonu fonları çerçevesinde Ermeni Adalet ve İnsan Hakları Hukuk Merkezi tesis oldu. Merkez, Ermeni Soykırımı sonucu ihlal olan hakların ihyasına ulaşma yönünde ulusal ve uluslararası merciler nezdinde çalışmalarda bulunacak.

Merkez 28 Eylül’de resmen açıldı.

Merkez Yönetim Kurulu bşk. Kenneth ʺKenʺ Khachigian düzenlenen basın toplantısındaki açıklamasında ʺTürkiye bugün de, Ermenistan ve Karabağ Ermenilerini tecrit etmiş bulunmakta, savaş alevini körüklemekte, Diaspora toplumlarını susturmaya çalışmakta, Soykırımdan ötürü sorumluluğun olmaması Ermeni hakları üzerinde hala büyük ölçüde etkili olmaya devam etmekteʺ dedi.
Khachigian, merkezin insan hakları ihlallerine ilişkin meseleleri koordine edip, başvurucuların savlarının soruşturulması ve gerekli kanıtların bulunmasına yardımcı olacak.
Merkez hukuki faaliyetlerine paralel olarak  Soykırım esnasında aralarında kiliseler, okullar, müzeler, kültürel değerler, mülkler olmak üzere kolektif mülkiyet gasplarıyla uğraşacak.
 Ermeni Adalet ve İnsan Hakları Hukuk Merkezi ana merkezi Washington’da olacak. Yönetim Kurulu üyeleri Ermenistan ve Dispora temsilcilerinden oluşmakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.