İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Ermeni Kadınları ABD’de Buluşuyor CHP’li Doğan Onur Konuğu

Uluslararası Ermeni Kadınlar Derneği (Armenian International Women’s Association- AIWA) kuruluşunun 25’inci yıl dönümünde vesilesiyle dünyanın çeşitli ülkelerindeki Ermeni kadınları ABD’de bir araya gelecek. CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın “onur konuğu” olarak davet edildiği etkinlikler kapsamında Doğan’a “AIWA Devlet ve Kamu Hizmetinde Liderlik Ödülü” ödülü de verilecek.

AIWA, 25’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. ABD’nin Cambridge kentinde Charles Hotel’de gerçekleşecek olan etkinlikler 30 Eylül’de başlayacak ve 2 Ekim’e kadar devam edecek.
Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan konferansta “kadın ve liderlik” konusu masaya yatırılacak. Konferans kapsamında “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik”, “Sanat ve Eğlence Hayatında Kadın Liderlik”, “İşve Girişimcilikte Kadın Liderlik” gibi paneller düzenlenecek.
Panellerde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Ermeni kadınlar deneyimlerini, alanlarında yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini paylaşacaklar. Etkinlikler kapsamında gala yemeği ve ödül töreni de düzenlenecek.
AIWA’nın 25. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan “onur konuğu” olarak davet edildi. Doğan, “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik” konulu panelde bir konuşma yapacak. Doğan’a ayrıca “AIWA Devlet ve Kamu Hizmetinde Liderlik Ödülü” ödülü verilecek.
Doğan, yaptığı açıklamada AIWA ile 90’lı yılların sonunda İstanbul’da “Haygin” kadın platformunda Ermeni feminizm tarihi üzrine çalışma yürüttüğü sırada tanıştığını belirtti.
DOĞAN: KADINLARA CESARET VERSİN
AIWA’nın temel amacının dünyada Ermeni kadınının sosyal alandaki konumunu güçlendirmesine destek olmak olduğunu belirten Doğan,
“Cumhuriyet tarihinin en zorlu siyasi döneminde kadın olarak görev aldığım siyaset alanında dünyanın öbür ucunda hemcinslerimin bu çabayı takdir etmesi beni umutlandırıyor.

Ödüller yapılan işleri ve kişileri motive etmek içindir. Umuyorum bu ödül cemaatimiz içerisinden siyasette söz sahibi olmak isteyen genç kadınlarımıza da güç ve cesaret verir.”

Bilgi ve iletişim için:
İnan Gedik
535 5441663 / 312 4205750

Yorumlar kapatıldı.