İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’de Uluslararası Ermeni Kadınlar Birliği’nin 25. yıldönümü kutlanacak

Uluslararası Ermeni Kadınlar Birliği’nin (Armenian International Women’s Association- AIWA) AIWA, 25’inci yıldönümünde dünyanın çeşitli ülkelerinden Ermeni kadınlarını bir araya getiriyor. ABD’nin Cambridge kentinde Charles Hotel’de gerçekleşecek olan etkinlikler 30 Eylül’de başlayacak ve 2 Ekim’e kadar devam edecek.

 “Agos” gazetesinin bildirdiğine göre, AIWA 25. yıl dönümü etkinliklerine Türkiye’den Ermeni asıllı CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da onur konuğu olacak. 25. yıl için düzenlenecek gala yemeği ve ödül töreninde CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik” konulu panelde bir konuşma yapacak. Doğan’a ayrıca “AIWA Devlet ve Kamu Hizmetinde Liderlik Ödülü” ödülü verilecek.
Etkinlikte Ermenistan’ı olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın jimnastikçi Houry Gebeshian, “Armenia Tree Project”in kurucusu Carolyn C. Mugar, ‘Alex and Ani’nin Yaratıcı direktörü Carolyn Rafaelian ve Pixar Animasyon Stüdyoları’nın yapımcısı Katherine Sarafian da onur ödülü alacak ve törende birer konuşma yapacak.
25. yıl vesilesiyle düzenlenecek konferansta konuşma yapacak isimler arasına da tarihçi Dr. Lerna Ekmekçioğlu yer alıyor.
Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan konferansta “kadın ve liderlik” konusu masaya yatırılacak. Konferans kapsamında “Siyaset ve Kamu Yaşamında Kadın Liderlik”, “Sanat ve Eğlence Hayatında Kadın Liderlik”, “İş ve Girişimcilikte Kadın Liderlik” gibi paneller düzenlenecek.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.