İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Manila Büyükelçiliği, Ermeni Soykırımı kurbanlarını anmaya yönelik Patarak ayinini engellemeye çalıştı

27 Eylül’de Ermenistan’ın Vietnam Büyükelçisi girişimiyle Filipinlerin başkenti Manila Santuario de San Antonio Kilisesinde Ermeni Soykırımı kurbanlarının ruhu için Patarak ayini icra edildi…27 Eylül’de Manila Santuario de San Antonio Kilisesindeki ayinin önlenmesi yönünde Türkiye’nin Manila konsolosu tarafından çalışmalar yürütüldü. Konsolos, kilise yönetimiyle bağ tesis ederek, Ermeniler tarafından düzenlenen ayinin siyasi eylem olduğunu iddia ederek ʺsiyasi sonuçlarından kaçınmak için yasaklanması gerektiğiʺ ifade etti.

***
27 Eylül’de Ermenistan’ın Vietnam Büyükelçisi girişimiyle Filipinlerin başkenti Manila Santuario de San Antonio Kilisesinde Ermeni Soykırımı kurbanlarının ruhu için Patarak ayini icra edildi. Ayinde Filipinler Parlamentosundan senatörler, Manila kent yönetimi temsilcileri, Tagum kenti Belediye başkanı, yabancı misyon şefleri, Ermenistan-Filipinler Dostluk Grubu üyeleri katıldılar.
Patarak ayini sonrasında Manila «Astoria» Otelinde anma gecesi yapıldı. Bu etkinlikte Ermenistan’ın Filipinler elçisi Raisa Vardanyan ve tanınmış işadamı Jeffrey Nug birer konuşma yaptılar.
27 Eylül’de Manila Santuario de San Antonio Kilisesindeki ayinin önlenmesi yönünde Türkiye’nin Manila konsolosu tarafından çalışmalar yürütüldü. Konsolos, kilise yönetimiyle bağ tesis ederek, Ermeniler tarafından düzenlenen ayinin siyasi eylem olduğunu iddia ederek ʺsiyasi sonuçlarından kaçınmak için yasaklanması gerektiğiʺ ifade etti.
Dışişlerinin edindiği bilgiye göre Türkiye Büyükelçiliği, Filipinler Dışişleri Bakanlığına protesto notası sundu.
Her halukarda Ermenistan Büyükelçiliğinin tertiplediği Patark ayini 27 Eylül’de gerçekleşti. Ardından gerçekleşen etkilikte katılımcılara Ermeni tarihi ve Soykırım konusuna ilişkin özet bilgi sunuldu.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.