İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus Büyükelçi: “Rusya’dan Ermenistan’a silah sevkiyatı başladı”

Rusya’nın Yerevan Büyükelçisi İvan Volinkin, Rusya ve Ermenistan arasında imzalanan 200 milyonluk kredi anlaşması kapsamında silah sevkiyatının başladığını açıkladı. “Özgürlük” radyosuna açıklamalarda bulunan Volinkin, Rusya’nın “İskender” füze sistemlerini Ermenistan’a sattığına değinirken “bu Ermeni-Rus ilişkilerinin müttefik düzeyinde olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

200 miliyonluk kredi anlaşmasının uygulama aşamasında olduğunu dile getiren Büyükelçi şöyle devam etti: “Anlaşma planına göre hayata geçiriliyor.  Anlaşma yükümlülükları da imzalandı. Silahların sevkiyatı artık başladı. Her şey plana göre devam ediyor.”
2015 yılında Ermenistan ve Rusya arasında kredi anlaşması imzalandı. Bu anlaşmaya göre Rusya silah alması için Ermenistan’a 200 milyon dolar kredi verecekti.
Anlaşmanın çerçevesinde Rusya’dan Ermenistan’a, “Smerç” tipi ateş sistemleri ve mühimmatları, “Igla-S” uçaksavar ve füzeler, “Avtobaza-M” keşif makineleri, “TOS-1A” roketatarlar, “9M113M” güdümlü füzeler, “RPG-26” atıcılar, “Dragunov” keskin nişancı tüfeği, “Tigr” zırhlı araçlarıın sevkiyatı yapılacağı bildirildi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.