İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, komşu ülkelere enerji ihraç etme olanağına sahip olacak

Avrupa Konseyince (AK), Eurobank’a tahsis edilen yardım Ermenistan’dan Gürcistan’a enerji nakil sürecini temin edecek. Ermenistan böylece komşu ülkelere enerji ihraç etme olanağı yanısıra yaz aylarında özellikle Gürcistan’dan nispeten ucuz enerji satın alabilecek. Bilgi «Ermenistan Toplu Konutlarında Enerji Verimliliği» temalı toplantı AB’nin Ermenistan’da enerji alanına yönelik çalışmalarına dair konuşan  AB Ermenistan Delegasyou İşbirliği Bl. Bşk. Hoa-Binh Adjemian’dan geldi. Adjemian  ʺAK bu program için zaten 120 000 000 Avro Bütçe tahsis ettiʺ dedi.

Açıklamada enerji verimliliğinin daima AK’nin dikkat merkezinde bulunduğu ve programın küresel ısınmayla mücadele çerçevesindeki tedbirlerin esas unsurlarından biri olduğu kaydedildi.
Adjemian Metsamor Nükleer Santraline yönelik yardım ve nükleer enerji temini sorunlarına da değinerek, enerji tasarrufuna yönelik entegre işlemlerin ilerde nükleer santralin ürettiği enerjiden bağımsız olma ve daha güvenli enerji kaynakları kullanmaya olanak sağlayacağını ifade etti.
Ermenistan’da konut ısıtma maliyetleri, toplam enerji kullanımının %30’nu oluşturmakta.
26-29 Eylül tarihlerinde AB Enerji Tasarrufu Günleri çerçevesinde Ermenistan’da «EU4Energy» başlıklı etkinlikler gerçekleştirilmekte.

Yorumlar kapatıldı.