İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu yıl 8 Ekim’de yapılacak «Erebuni-Erivan 2798» etkinlikleri «Erivan: Güneş kenti» sloganını taşıyacak

Bu yıl 8 Ekim’de yapılacak «Erebuni-Erivan 2798» etkinlikleri «Erivan: Güneş kenti» genel sloganını taşıyacak.Bilgi 26 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında «Erebuni-Erivan 2798»Çalışma Grubu koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Aram Sukiasyan’dan geldi. Geçen yılların aksine etkinlikler sadece 8 Ekimde yapılacak ve «Erivan: Güneş kenti» genel sloganını taşıyacak.

Bu yıl Mayısta alınan karar gereği kutlamalarda geleneksel hale gelen Cumhuriyet Meydanındaki gala konseri ve Belediye binası önünde yapılan tören alayı olmayacak.
Sukiasyan, 8 Ekim’de kent sakinleri ve konukları için meydanlar, parklar ve açık alanlarda gelenekselleşen  Rock, Jazz, klasik müzik konserleri yapılacak. Cumhuriyet Meydanı metro durağı yakınındaki «Haçkarlar Parkı»na kurulacak standartlarda önce Ermenistandaki ulusal azınlıklar ardından Ermeni folkloruna ilişkin etkinlikler düzenlenecek.
Kent trafiği aksamayacak sadece Erebuni Sokağı ve Abovyan Sokağının bir kısmı geçici olarak kapatılacak.
«Erivan: Güneş kenti» sloganına uygun olarak başkent bu yıl güneş ışıklarını temsilen kırmızı ve portakal rengi flamalarla süslenecek.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.