İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2017 yılında Vietnam’da Ermeni kültür günleri düzenlenecek

Ermenistan Kültür Bakanlığı, Japonya ve Hindiçin ülkeleriyle (Çin, Vietnam, Tayland, Singapur) kültür işbirliği sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Çin ile kültür işbirliğinin devamlı ve dinamik gelişiyor, iki ülkede karşılıklı olarak kültür günleri düzenleniyor, Ermeni sanatçılar Pekin Bienali’ne, Çin’deki film festivallerine katılıyorlar.

Japonya ve Vietnam’da Ermeni kültürüne olan ilginin artışı Ermenistan’ın Kültür Bakanlığı ve bu iki ülkenin ilgili makamlar arasındaki işbirliği yoğunlaştı. Vitenma ve Ermenistan arasında 2015 yılında Ermenistan başkenti Yerevan’da iki ülke Kültür Bakanlığı yetkilileri,  “kültür alanında 2015-2018yy işbirliği” programını onaylanmıştı.
2015’te Vietnam Kültür, Spor ve Turizm Bakan Yardımcısı Yerevanda UNESCO’nun düzenlediği konferansa katıldı.  2016 yılında Ermenistan’ın Vietnam Büyükelçisi’nin inisiyatifle Vietnam “AN VIEN” TV kanalı Ermeni filmleri  yayınladı. 2016’te Ermeni müzik haftası gerçekleşti. 2017 yılında Vietnam’da ise Ermeni kültür günlerinin düzenlenmesi bekleniyor.
Japonya’da  2013-2016 yılları arasında Ermeni ünlü müzisiyenlerin konserleri, ressamların sergileri düzenlendi. 22-27 Mart 2016’te Ermeni kültür haftası gerçekleştirildi.
Çin, Japon, Koreli ve Vietnamlı sanatçılar Ermenistan’da düzenlenen müzik, film ve tiyatro festivallarına katılıyorlar.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.