İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Stepanakert: Azerbaycan tarafı, Ermeni mültecilerin sorunlarını ısrarla görmezden geliyor

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanı basın sözcüsü Davit Babayan, ʺ Biz insani mahiyetli sorunların, çözümün son aşamasında çözülmesi gerektiğini birçok kereler duyurduk. Dahası, burada zaten bir kez mağdur duruma düşen mülteciler ve zorunlu göçürülmüşler söz konusudur. İnsanların kaderini ikinci kez tehlikeye düşüremeyiz ʺ  hatırlatmasında bulundu. Azerbaycan tarafının sunduğu ʺ1 milyonu aşkın mülteciye ilişkinʺ verilerin oldukça abartılmış olduğunun altını çizen Babayan ʺEğer tabii ki bunlara siyasi mahkumlar, kötüleşen ekonomik durum ve iktidarın baskıları sonucu Azerbaycan’dan kaçanlar da eklenirse ʺ dedi ve kimi verilere göre Azerbaycan’ı anılan sebeplerle 2 milyonu aşkın yurttaşın terk ettiğini sözlerine ekledi.

***
Siyasi sorunların çözümü olmaksızın,  insani sorunların çözümü imkansız. Beyan NEWS.am muhabirinn mültecilere ilişkin Azerbaycan Dışişleri Bakanının demecini yorumlaması amacıyla başvurduğu Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanı basın sözcüsü Davit Babayan’dan geldi.
Babayan ʺ Biz insani mahiyetli sorunların, çözümün son aşamasında çözülmesi gerektiğini birçok kereler duyurduk. Dahası, burada zaten bir kez mağdur duruma düşen mülteciler ve zorunlu göçürülmüşler söz konusudur. İnsanların kaderini ikinci kez tehlikeye düşüremeyiz ʺ  hatırlatmasında bulundu.
Azerbaycan tarafının sunduğu ʺ1 milyonu aşkın mülteciye ilişkinʺ verilerin oldukça abartılmış olduğunun altını çizen Babayan ʺEğer tabii ki bunlara siyasi mahkumlar, kötüleşen ekonomik durum ve iktidarın baskıları sonucu Azerbaycan’dan kaçanlar da eklenirseʺ dedi ve kimi verilere göre Azerbaycan’ı anılan sebeplerle 2 milyonu aşkın yurttaşın terk ettiğini sözlerine ekledi.
Babayan, bununla beraber Azerbaycan tarafının Ermeni mülteciler sorununu ısrarlı şekilde görmezden geldiğini belirterek ʺAzerbaycan’lı mültecilerin varlığına ilişkin demeçler ve Ermeni mülteciler sorununun sessizce geçiştirilmesi ayrımcılık ve uluslararası hukukun kabaca ihlalidir. Bir grup mülteciyi kurban olarak sunup, diğer gruba ilişkin unutmamak gerekirʺ dedi.
Babayan benzeri tutumun ne Aliyev, ne  onun klanı ne de Azerbaycan yönetiminin çözüm yönünde somut adımlar atmaya hazır olmadıklarına tanıklık ettiğini, mültecilerin anılmasınınsa ‘dikkatleri başka yöne doğrultma’ denemesinden başka bir şey olmadığını ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.