İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Türkiye’nin Ermenistan’a uyguladığı abluka uluslararası hukukun ihlalidir

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 71. oturumuna yaptığı konuşmasında Türkiye’nin Ermenistan’a yaptığı kara ablukasını kınadı…Biz tek taraflı ekonomik önlemlerinin siyasi baskı aleti olarak kullanmasını kınıyoruz. ”Gündem 2030” böyle davranmanın istikrarlı gelişmeye zararlı olduğunu bir defa da teyit etmeye geliyor. Türkiye tarafından Ermenistan’a uyguladığı tek taraflı kara ablukası uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu abluka bölgesel transit yollarını zayıflatmaya, ekonomik işbirliği ve entegrasyona engellemeye devam ediyor.”

***
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu 71. oturumuna yaptığı konuşmasında Türkiye’nin Ermenistan’a yaptığı kara ablukasını kınadı.
Nalbandyan’ın konuşmasının Türkiye’ye dair kısmı söyle:
”Ermenistan, Denize kıyısı olmayan gelişmekte olan ülkeler için Viyana Eylem Planı’nın ”Gündem 2030”e dahil edilmesi olumlu bulup istikrarlı ve kapsamlı gelişmeyi teşvik eden bir adım görüyor.
Biz tek taraflı ekonomik önlemlerinin siyasi baskı aleti olarak kullanmasını kınıyoruz. ”Gündem 2030” böyle davranmanın istikrarlı gelişmeye zararlı olduğunu bir defa da teyit etmeye geliyor. Türkiye tarafından Ermenistan’a uyguladığı tek taraflı kara ablukası uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu abluka bölgesel transit yollarını zayıflatmaya, ekonomik işbirliği ve entegrasyona engellemeye devam ediyor.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.