İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Artsvik Minasyan: Ermenistan’da yabancı yatırımcıların korunmasına ilişkin yeni yasa hazırlanacak

Ekonomi bakanı (vekaleten) Artsvik Minasyan, yasa tasarısının sadece yerel değil yabancı yatırımcıyı da koruması gerektiğini kaydederek, bu sebeple yasada ulus ötesi yargı sistemi desteğiyle muvazaalı durumların çözüm mekanizmasının da yer alacağını kaydederek ″Faal yatırımcıların tek pencere ilkesiyle her tip meseleyle ilgili başvurabilecekleri bir kurum da gerekli. Bu meselelerin bir kısmını Ermenistan Kalkınma Fonu çözüyor, ona eyalet valilikleri de yardımcı olabilir″ dedi.

***
Ermenistan’da yabancı yatırımcıların korunmasına ilişkin yeni yasa hazırlanacak. Beyan 23 Eylül’de Ekonomi bakanı (vekaleten) Artsvik Minasyan’ın basına açıklamasıyla geldi.
Minasyan, yasa tasarısının sadece yerel değil yabancı yatırımcıyı da koruması gerektiğini kaydederek, bu sebeple yasada ulusötesi yargı sistemi desteğiyle muvazaalı durumların çözüm mekanizmasının da yer alacağını kaydederek ″Faal yatırımcıların tek pencere ilkesiyle her tip meseleyle ilgili başvurabilecekleri bir kurum da gerekli. Bu meselelerin bir kısmını Ermenistan Kalkınma Fonu çözüyor, ona eyalet valilikleri de yardımcı olabilir″ dedi.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.