İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Tüm Ermeni Bilim Forumu katılımcılarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 21-23 Eylül’de Erivan’da yapılan Tüm Ermeni Bilim Forumu katılımcısı, ABD, Rusya, Japonya, Danimarka, Almanya, İspanya ve diğer bir dizi ülkeden Ermeni tanınmış bilim adamlarını kabul etti. Forum, Ermenistan’ın 25. Bağımsızlık Yıldönümü çerçevesinde Ermenistan Cumhurbaşkanlığı desteğinde faaliyet gösteren Genç Bilim Adamlarına Destek Programı çerçevesinde düzenlenmekte.

Başkan Sarkisyan, bilimin hemen tüm alanlarını temsil eden tanınmış Ermeni bilim adamları katılımıyla Tüm Ermeni Bilim Forumunun başkent Erivan’da yapılmasının önemini belirtti.
Sarkisyan benzeri etkinliklerin sadece dünya Ermeni bilim adamlarını bir araya getirilmesini değil, aynı zamanda onların deneyim ve bağlarının Ermeni genç bilim adamlarının uluslararası platformlarda gereğince temsili  ve güncel bilimsel gelişmelerle yakından tanışmaları yolunda kullanımında iyi bir fırsat olduğu görüşünü kaydetti.
Buluşmada bilim adamları, cumhurbaşkanına forum intibaları ve forumdan beklentilerine ilişkin bilgi verdiler.
Başkan Sarkisyan, bilim adamlarınıneğitim ve bilim alanında gerçekleştirilen devlet politikasının esas yönleri, bu çerçevede özellikle genç bilim adamlarının teşviki, onların faaliyetlerinin teşvikine yönelik sorularını yanıtladı.
Ermeni bilim adamları, cumhurbaşkanıyla Ermenistan’da bilim ve eğitimin teşviki amaçlı önümüzdeki süreçte ortak işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulundular.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.