İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tarihi ve kültürel anıtların resimleri “Coca -Cola” şişelerini süsleyecek

Ermenistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ile “Coca -Cola Hellenic Bottling Company Armenia” arasında 23 Eylül’de imzalanan anlaşma gereğince  en değerli Ermeni tarihi ve kültürel anıtların resimleri, “Coca -Cola” şişelerini süsleyecek. Anlaşma, Ermenistan Kültür Bakanlığında imzalandı. Kültür Bakan Yardımcısı Nerses Ter-Vardanyan,  bu inisiyatifin, Ermenistan’da “Coca-Cola”nın 20. faaliyet yıldönümü vesilesiyle hayata geçirileceğini bildirerek, bu adımla Ermeni tarihi ve kültürel mirasının dünyaya tanıtılacağına dikkat çekti.

İşbirliği kapsamında “Coca-Cola”, sözkonusu ürünlerin satışından elde edilen gelirin bir kısmını, Ermeni tarihi ve kültürel anıtların korunmasına ve restorasyonuna yönelik projelere ayıracak.
“Coca -Cola Hellenic Bottling Company Armenia” Genel Müdürü Sayora Ayupova, “Biz, artık 20 yıldır Ermeni piyasasındayız ve kendimizi Ermeni tarihinin bir parçasını sayıyoruz. Bu proje, şirketimizi asırlardan gelen bir tarih ve kültüre sahip olan bir ülkeyle bağlıyor. Proje,  faaliyetlerimize katkıda bulunarak Ermenistan’da turizmin gelişmesini de destekleyebilir.”şeklinde konuştu.
Anlaşmanın süresi, sözkonusu ürünlerin satışı ile taleplerine bağlı olacak. “Coca-Cola”, bu tür umumi projeler çoktan gerçekleştirmektedir ve farklı ülkelerin bakanlıklarıyla işbirliği halindedir.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.