İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermenistan’ın en büyük kazanımı bağımsızlık neslidir

″(…)Benim için 25 yaşındaki yeni Ermenistan’ın en büyük kazanımını söyledim, bir kez daha tekrar ediyorum, bağımsızlık neslidir. Geçen 25 yıl esnasında Ermenistan’da, Ermenistan yurttaşı olmanın sadece kader değil aynı zamanda onur olduğu yeni bir nesil yetişti. Dünyaya karşı açık olan bu nesil daha önceki nesillerden  daha iyi eğitimlidir. Siyaseten daha okur-yazar olan bu nesil, en yüksek ve evrensel değerlere inanmaktadır. Bir nesil ki özgürlük ve demokrasi ilkeleri düşünce ve dünya algılayışının temelinde yer almaktadır. Bu, diktatörlük ve totalitarizmin hiç bir türüne hoşgörü göstermeyen ve göstermeyecek olan, hak ve özgürlüklerin sınırlanmasına yönelik herhangi bir adıma hoşgörü göstermeyecek olan  yeni bir nesildir. En nihayetinde bu, anayurdun savunusu için mücadele etmeye hazır bir nesildir ve aslan gibi mücadele etmektedir. (…)

***
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve eşi Rita Sarkisyan bugün 21 Eylül’de Ermenistan’ın 25. Bağımsızlık Yıldönümü vesilesiyle Karen Demirciyan Spor ve Seergi Sarayında «Bağımsızlık Nesli» başlıklı bayram konserine katıldılar.
Cumhurbaşkanı burada Bağımsızlık Bayramı vesilesiyle yaptığı konuşmanın bir bölümünde şunları kaydetti:
″(…)Benim için 25 yaşındaki yeni Ermenistan’ın en büyük kazanımını söyledim, bir kez daha tekrar ediyorum, bağımsızlık neslidir. Geçen 25 yıl esnasında Ermenistan’da, Ermenistan yurttaşı olmanın sadece kader değil aynı zamanda onur olduğu yeni bir nesil yetişti. Dünyaya karşı açık olan bu nesil daha önceki nesillerden  daha iyi eğitimlidir. Siyaseten daha okur-yazar olan bu nesil, en yüksek ve evrensel değerlere inanmaktadır. Bir nesil ki özgürlük ve demokrasi ilkeleri düşünce ve dünya algılayışının temelinde yer almaktadır. Bu, diktatörlük ve totalitarizmin hiç bir türüne hoşgörü göstermeyen ve göstermeyecek olan, hak ve özgürlüklerin sınırlanmasına yönelik herhangi bir adıma hoşgörü göstermeyecek olan  yeni bir nesildir. En nihayetinde bu, anayurdun savunusu için mücadele etmeye hazır bir nesildir ve aslan gibi mücadele etmektedir. (…)
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.