İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

François Hollande: Ermenistan, bağımsızlıktan bu yana kat ettiği yolla övünebilir

″Ekselansları Cumhurbaşkanı, Ermenistan Cumhuriyetinin ulusal bayramı vesilesiyle Sizi ve tüm Ermeni halkına saadet, esenlik ve başarı dileklerimi zevkle sunuyorum. Ermenistan, bağımsızlıktan bu yana zorlu durumlar ve bölgedeki ortamda 25 yılda kat ettiği yolla övünebilir. Ermeni halkının istikrar, demokrasi ve kalkınmaya yönelik büyük çabalarını devam ettirmeye muktedir olduğunu biliyorum. Bildiğiniz gibi, tarihe kök salmış ilişkilerimiz yüreğime yakındır. Ekselansları cumhurbaşkanı, ülkelerimizi birleştiren her bağın daha da pekiştirilmesinin sıkı bir taraftarı olacağıma emin olunuz.

***
Ermenistan, bağımsızlıktan bu yana zorlu durumlar ve bölgedeki ortamda 25 yılda katettiği yolla övünebilir. Beyan Ermenistan’ın bağımsızlığının 25. Yıldönümü vesilesiyle Ermeni mevkidaşı Serj sarkisyan’ı kutlayan Fransa cumhjurbaşkanı François Hollande’dan geldi.
Mesajda şunlar kaydedildi:
″Ekselansları Cumhurbaşkanı,
Ermenistan Cumhuriyetinin ulusal bayramı vesilesiyle Sizi ve tüm Ermeni halkına saadet, esenlik ve başarı dileklerimi zevkle sunuyorum. Ermenistan, bağımsızlıktan bu yana zorlu durumlar ve bölgedeki ortamda 25 yılda kat ettiği yolla övünebilir. Ermeni halkının istikrar, demokrasi ve kalkınmaya yönelik büyük çabalarını devam ettirmeye muktedir olduğunu biliyorum. Bildiğiniz gibi, tarihe kök salmış ilişkilerimiz yüreğime yakındır. Ekselansları cumhurbaşkanı, ülkelerimizi birleştiren her bağın daha da pekiştirilmesinin sıkı bir taraftarı olacağıma emin olunuz.
En nihayetinde Dağlık Karabağ  çatışmasında müzakere edilmiş, adil ve sürdürülebilir çözüme yönelik yükümlülüğümü bir kez daha teyid etmeme izin veriniz. 9 Temmuz’da Varşova’da buluşmamız esnasında söyleme fırsatı bulduğum gibi, süregitmekte olan süreci toparlama ve oldukça uzun süreli bu çatışmanda ilerleme kaydetmeye etkinliklerini görüşmek üzere Paris’te bir buluşma düzenlemeye hazırım.″
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.