İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başımıza Bela Olacak Bir Film; ‘The Promise’

Alice  |  Ali Eyüboğlu / aeyuboglu@milliyet.com.tr
Yıllarca Türk aleyhtarı “Gece Yarısı Ekspresi” filmiyle uğraştık… Sonra ellerinden gelse Türkiye’yi parça parça edecek ülkelerin parlamentolarından geçirdikleri sözde Ermeni Soykırım yasa tasarıları bitmeyen baş ağrımız oldu. Hâlâ da uğraşıyoruz bu sorunla…  Pek yakında yeni bir bela daha çıkacak karşımıza…  Ermeni tehcirini anlatan Hollywood yapımı “The Promise” adlı film bu… “Otel Ruanda” filmiyle tanıdığımız Terry George’un senaryosunu yazıp, yönettiği filmin başrollerinde Charlotte Le Bon, Oscar Isaac ve Oscar ödüllü Christian Bale gibi ünlü yıldızlar var. Film, bir aşk üzerinden 1915’teki Ermeni tehcirini anlatıyor. 

İŞTE O FRAGMAN
İsmail Güneş de “Kervan 1915” adıyla Ermeni tehcirini filmini yaptı. Ermeni tehcirinin film yapılmasında bir sakınca yok, sorun, o filmde tarihi gerçeklere nasıl bakıldığında…  
Filmi izlemedim. Fragmanı izledikten sonra kanaatim o ki “The Promise” adlı filmde style=”margin-right:5px;margin-top:5px;padding:5px;” />“Aşk” işin bahanesi… Bu filmde asıl hedef, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığına dair kara propaganda… 
“Filmi izlemeden böyle bir kanaate nasıl varıyorsun?” diyenler olabilir. 
Birincisi izlediğim fragman, ikincisi de jenerikte filmin yapımcıları arasında gördüğüm bir isim… 
Filmin yapımcıları arasında adı birinci sırada yer alan kişi kim biliyor musunuz? 
Kirk Kerkorian… 
Kim mi bu adam? 
Geçen yıl 98 yaşında ölen Los Angeles’lı bir Ermeni… 
“Ermenistan’ın baş finansörü” olarak bilinen Amerika’nın en zenginlerinden biri…  
Ünlü film ve eğlence şirketi MGM’in sahibi, casino’lar kralı, Mercedes Benz’in ortağı olarak nam salan yapımcı için, şöyle der Ermenistanlılar: 
“Azerilerin petrolü varsa bizim de Kirk Kerkori-
an’ımız var.”   />Film dünyada vizyona girdiğinde göreceğiz Türk düşmanı olarak bilinen Kirk Kerkorian’ın giderayak başımıza nasıl bir bela açtığını! 

  

Yorumlar kapatıldı.