İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan’a, Ermenistan’ın Bağımsızlığının 25. Yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajları

Yabancı devlet başkanları, uluslararası kuruluş, devlet ve sivil sektör, ruhani dünya temsilcileri cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı Ermenistan’ın Bağımsızlığının 25. Yıldönümü vesilesiyle mesajlarıyla kutamaya devam etmekteler.

Çin Halk Cumhuriyeti devlet başkanı Xi Jinping, başkan Serj Sarkisyan’ı Bağımsızlık Günü vesilesiyle bir mesajla kutladı. Mesajda şunlar kaydedildi:
″Ekselansları,
Ermenistan Cumhuriyeti 25. Bağımsızlık yıldönümü vesilesiyle, halkım ve şahsım adına Sizi ve Sizin şahsınızda Ermenistan Cumhuriyeti halkını gönülden tebrik eder, en iyi dileklerimi sunarım.
Bağımsızlığın kazanılması sonrasında 25 yıl zarfında Ermenistan farklı alanlarda gelişimde önemli başarılara ulaştı. Ermenistan’da Sizin yönetiminizde siyasi istikrar korunmakta, ulusal ekonomi gelişmekte ve halkın refahı sürekli yükselmektedir. Çin bunun için samimi sevinç duymaktadır.
Çin ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin gelişimine büyük önem vermekteyim, ikili ilişkiler ve işbirliğinin ülkelerimiz ve halklarımız adına tüm yönlerde yeni bir ilerlemeye ulaşamsı  için Sizinle beraber çaba göstermeye hazırım.
Ermenistan Cumhuriyetine kalkınma, halkına ise mutluluk diliyorum.
Size sıhhat ve iyi dileklerimle″.
Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı  bayram vesilesiyle kutlayanlar arasında Almanya cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Japon kralı Akihito, İsveç kralı Carl Gustav XVI, Belçika karlı Philippe, Endonezya cumhurbaşkanı Joko Widodo, Meksika devlet başkanı Enrique Pena Nieto, Kazakistan cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Avustralya Gn. Valisi Peter Kosgrove, Moldova cumhurbaşkanı Vicolae Timofti, Cezayir cumhurbaşkanı Abdelazez Bouteflika, Irak başbakanı Haidar al-Abadi de yer almakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.