İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tahran’dan İstanbul’a Ermenilerin izini süren ‘Gayan’ sergisi DEPO’da

Ermenilerin Soykırım sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları Irak, Lübnan, İsrail, Filistin, İran ve Ürdün’ün yanı sıra Türkiye ve Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izinin sürüldüğü “Gayan”* sergisi, 21 Eylül Çarşamba günü DEPO İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlayacak. NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık’ın işlerinden oluşan sergi, geçmişle bugünün iç içeliğine ve Ermenilerin 1915’e dair hafızasına odaklanıyor.

***
Ermenilerin 1915 Soykırımı sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları ülkeler ile Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izinin sürüldüğü “Gayan”* sergisi, 21 Eylül Çarşamba günü DEPO İstanbul’da.
Ermenilerin Soykırım sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları Irak, Lübnan, İsrail, Filistin, İran ve Ürdün’ün yanı sıra Türkiye ve Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izinin sürüldüğü “Gayan”* sergisi, 21 Eylül Çarşamba günü DEPO İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlayacak.
NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık’ın işlerinden oluşan sergi, geçmişle bugünün iç içeliğine ve Ermenilerin 1915’e dair hafızasına odaklanıyor.

“Gayan”, Arık’ın 2014 ve 2016 arasında Tahran, İsfahan, Zaho, Duhok, Beyrut, Cubeyl, Antilyas, Ancar, Amman, Kudüs, Beytüllahim, El İzariya, Erivan, Aştarak, Antakya ve İstanbul’daki Ermeni mahalleleri ve köylerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.
Sanatçının Aras Yayıncılık tarafından basılan aynı isimli kitabının tanıtımı da sergi açılışında yapılacak.
21 Eylül’de açılışını yapacak olan, küratörlüğünü Firdevs Kayhan ve Mahmut Koyuncu’nun yaptığı “Gayan” sergisi, 16 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

gayan
* 1915 sonrasında hayatta kalabilen Ermenilerin toplandığı ve başta çadırlarda, daha sonra ise çoğunlukla teneke damlı kulübelerde yaşadıkları, zaman içinde fakir mahallelerine dönüşmüş olan kamplara “gayan” deniyor. Gayan, bu bakımdan Ermenilerin belleğinde hem 1915’i ve yaşanan büyük kayıpları, hem de hayatta kalabilme çabası ve iradesini ifade ediyor.
Sergiye ilişkin ayrıntılı bilgi
Gelecek Sergi: Gayan – Erhan Arık
Sergi küratörleri: Firdevs Kayhan, Mahmut Koyuncu
NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık, Ermenilerin Soykırım sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları Irak, Lübnan, İsrail, Filistin, İran ve Ürdün’ün yanı sıra Türkiye ve Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izini sürdüğü “Gayan”da, geçmişle bugünün iç içeliğine ve Ermenilerin 1915’e dair hafızasına odaklanıyor.
“Gayan”, Arık’ın 2014 ve 2016 arasında Tahran, İsfahan, Zaho, Duhok, Beyrut, Cubeyl, Antilyas, Ancar, Amman, Kudüs, Beytüllahim, El İzariya, Erivan, Aştarak, Antakya ve İstanbul’daki Ermeni mahalleleri ve köylerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.
1915 sonrasında hayatta kalabilen Ermenilerin toplandığı ve başta çadırlarda, daha sonra ise çoğunlukla teneke damlı kulübelerde yaşadıkları, zaman içinde fakir mahallelerine dönüşmüş olan kamplara “gayan” deniyor. Gayan, bu bakımdan Ermenilerin belleğinde hem 1915’i ve yaşanan büyük kayıpları, hem de hayatta kalabilme çabası ve iradesini ifade ediyor.
Sanatçının Aras Yayıncılık tarafından basılan aynı isimli kitabının tanıtımı da sergi açılışında yapılacak.
Gayan projesinin saha çalışması Açık Toplum Vakfı ve Calouste Gulbenkian Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilmiştir.
Çalışmanın İstanbul’da gerçekleşecek ilk sergisi ve “Gayan” kitabı Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenmektedir.
Bu çalışma Açık Toplum Vakfı desteği ile gerçekleşmiştir ancak içeriğinden Açık Toplum Vakfı sorumlu değildir.
Fotoğraf: Erhan Arık / NarPhotos   

Yorumlar kapatıldı.