İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Ermenistan Bağımsızlık Gününü kutladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yarın 21 Ekim’de kutlanacak olan Ermenistan’ın bağımsızlığının 25’inci yıldönümü vesilesiyle bir tebrik mesajı yayımladı… “ABD halkı ve Barack Obama adına Ermeni halkına bağımsızlık günü vesilesiyle kutluyorum. ABD Ermenistan ve hepiniz ile olan sıcak dostluğa büyük değer verir. Son çeyrek yüzyıl zarfında Ermenistan büyük ilerleyiş kaydetti ve hükümetimiz sizinle çalışmalarına devam etme arzusundadır. İşbirliğimiz çerçevesinde refah, güçlü demokratik kurumlar, kanunun üstünlüğü ve bölgesel barışın kurulmasına destek vereceğiz. Ermenistan’ın, uluslararası barış misyonlarına bulunduğu katkıları ve Suriyeli mülteci krizinde ülkenin aldığı rolü olumlu buluyoruz. Biz ABD’de büyük başarılar elde eden Ermeni toplumuna da ülkemize olan katkıları için minnettarız”.

***
***
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yarın 21 Ekim’de kutlanacak olan Ermenistan’ın bağımsızlığının 25’inci yıldönümü vesilesiyle bir tebrik mesajı yayımladı.
ABD’nin Ermenistan Büyükelçiliği Facebook sayfası üzerinden ABD Dışişleri Bakanlığının basın sözcüsü tarafından yayımlanan masajda şunları söyleniyor:
“ABD halkı ve Barack Obama adına Ermeni halkına bağımsızlık günü vesilesiyle kutluyorum.
ABD Ermenistan ve hepiniz ile olan sıcak dostluğe büyük değer verir. Son çeyrek yüzyıl zarfında Ermenistan büyük ilerleyiş kaydetti ve hükümetimiz sizinle çalışmalarına devam etme arzusundadır. Üşbirliğimiz çerçevesinde refah, güçlü demokratik kurumlar, kanunun üstünlüğü ve bölgesel barışın kurulmasına destek vereceğiz.
Ermenistan’ın, uluslararası barış misyonlarına bulunduğu katkıları ve Suriyeli mülteci krizinde ülkenin aldığı rolü olumlu buluyoruz.
Biz ABD’de büyük başarılar elde eden Ermeni toplumuna da ülkemize olan katkıları için minnettarız”.
21 Eylül 1991 yılında Ermenistan’da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden (SSCB) ayrılma ve bağımsızlık için referandum yapıldı. Sonuçta seçimlere katılımcıların yüzde 94,39 bağımsızlığına “evet” dedi. Referadum sonuçları üzerine 23 Eylül 1991 tarihinde Ermenistan Cumhuriyeti Genel Kurulu ulkenin bagımsızlığını ilan etti ve ilk oturumda Bağımsızlık bildirsini kabul etti. Dolayısıyla Ermeni halkın bağımsızlığını kazanma hayali gerçekleştirildi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.