İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kim Kardashian yazısı: Ermeni Soykırımı’nın inkarı kabul edilmez

Dünyaca ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian Cümartesi günü New York Times gazetesinde yazdığı makale ile daha önce Wall Street Journal’de yayınlanan Ermeni Soykırımı’nı inkar eden yazıya tepki gösterdi. “Ermeni Soykırımı’nın inkarı kabul edilmez” başlıklı yazıda “Ben ve ailem hakkımızda basında yazılan saçmalıklardan haberdarız, ancak Wall Street Journal’da bu konuya (Soykırımın inkarı) tam bir sayfa verildiğini öğrenirken sessizliğimi bozamazdım” diyen Kardashian söz konusu makale için Türkiye platformu tarafından büyük ödeme yapıldığını belirtti. 

Kardashian “Onlar o kadar Ermeni’nin hayatını kaybetmediklerini ve böyle bir trajedinin yaşanmadığını yazdı. Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde böyle bir yazının yer alması için çok üzgünüm, çünkü böyle bu makale sadece bir tabloid gazetede yer alabilir. Dergi (WSJ) yazıya reklam sayfasına yer verildiğini söylüyor, ancak Türkiye gibi bir inkarcı ülkeden bu konuda yazı alması sorumsuz ve çirkin bir davranıştır” ifadelerini kullandı.
Birçok tarihçinin Türkiye’nin zamanında Ermeni Soykırımı için cevap vermesi takdirinde Almanya tarafından Holokost’un işlenmediği görüşünde olduklarını söyleyen Kardashian “Hitler Polony’ya girmeden önce ‘Ermenilerin Soykırımı’nı kim hatırlıyor’ demişti. Biz hatırlıyoruz ve hükümetimizin tanımasına kadar bu konu konuşmalıyız. Geçmişi inkar ederek biz geleceğimizi tehlikeye atıyoruz, para ve korku ile kendilerimizi susturuyoruz çocukları ise gerçeğin göreceli olduğunu öğretiyoruz. Biz tarihi gerçeklere saygı duymalıyız, sadece böyle geleceğimizi koruyabiliriz” diye yazdı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.