İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Azerbaycan’a silah tedarikini, Ermenistan’a verdiği «İskender»lerle dengeledi

Ermenistan, Bağımsızlığının 25. Yıldönümü askeri töreninde ilk kez «İskender» füze sistemlerini sergileyecek… Ermenistan Silahlı kuvvetleri tarafından «İskender» füze sistemlerinin gösterimini yorumlayan Rus politolog Aleksandr Khramchikhin, bu adımın yan etkilerinin güçlü olabileceğini ifade ederek ″Bu siyasi güçlü bir adımdır. Bu güne dek «İskenderler» ihraç edilmemekteydi. Bu siyasi bir gövde gösterisidir″ dedi.

***
Ermenistan, Bağımsızlığının 25. Yıldönümü askeri töreninde ilk kez «İskender» füze sistemlerini sergileyecek. NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan askeri uzman Arkadi Grigoryan, dün Cumhuriyet Meydanında yapılan tören hazırlıkları esnasında bu silah sisteminin de yer aldığını belirtti. Grigoryan ″Ermenistan’da ilk kez «İskenderler»in gösterimi olacak. Dahası Soğuk Savaş döneminden sonra ilk kez bir ülke tarafından benzeri operatif-taktik füze sistemi sevki gerçekleşti″ dedi.
Ermenistan Silahlı kuvvetleri tarafından «İskender» füze sistemlerinin gösterimini yorumlayan Rus politolog Aleksandr Khramchikhin, bu adımın yan etkilerinin güçlü olabileceğini ifade ederek ″Bu siyasi güçlü bir adımdır. Bu güne dek «İskenderler» ihraç edilmemekteydi. Bu siyasi bir gövde gösterisidir″ dedi. ″Bu Ermenistan mı yoksa Rusya tarafından mı (siyasi gövde gösterisidir)?″ doğrulayıcı sorusuna ″Hem biri hem de diğeri (tarafından). Rusya Azerbaycan’a silah tedarikini, Ermenistan’a verdiği «İskender»lerle dengeledi ″ şeklinde yanıtladı.
21 Eylül’de Ermenistan 25. Bağımsızlık Yıldönümünü kutlayacak.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.