İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Levon Mkrtiçyan Gürcistan’da-Gündemde Javakheti okulları meselesi de var

Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Levon Mkrtiçyan ve beraberindeki heyet, Gürcü mevkidaşı Aleksandr Jejelava’nın davetiyle 12-14 Eylül’de Gürcistan’da bulunacak. Eğitim ve Bilim Bakanlığından NEWS.am’e verilen bilgiye göre Heyet bünyesinde Bakanlık Personel Dış Bağlantılar ve Diaspora Dairesi Diaspora Bl. Bşk. Karen Mnatsakanyan ve Bakanlık Eğitim Programları Merkezi Direktörü Grişa Hovhannisyan yer almaktalar.

Ziyaret çerçevesinde temas gündeminde  özellikle iki ülke eğitim bakanlıklarındaki sistematik reformlar, eğitim politikası, eğitim kalitesinin temini ve mevzuat alanının yetkinleştirilmesi yanısıra yükseksek öğretim alanında işbirliğine ilişkin konular yer almakta. Gündemde Javakheti Ermenice tedrisatlı okullarına ders kitabı ve metodik destek yanısıra öğretmenlerin meslek içi hazırlık seminerlerinin verimli şekilde düzenlenmesi konuları da yer almakta.
Taraflar iki ülke başbakanlarının buluşması esnasında sağlanan mutabakatlar ve bunların hayata geçirilmesi mekanizmalarını da değerlendirecekler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.