İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Parlamentosu’nun milletvekili Ermeni adayları belli oldu

8 Ekim’de Gürcistan’da düzenlenecek olan genel seçimlerde Ermeni adayları belli oldu. Ahılkelek ve Ninitsminda’dan 8’i çoğunluk esasına dayanarak, 2’si ise parti listesine dahil olup Gürcistan Parlamentosu’nda yerini almaya çalışacak. Böylece genel seçimlere Ahılkelek ve Ninitsminda’dan 10 Ermeni, milletvekili adayı gösterildi.

“Gürcü Rüyası-Demokratik Gürcistan Partisi” Ahılkelek bölgesinden milletvekili seçilen Henzel Mkhoyan’ın adaylığını savunuyor. Gürcü Rüyası Partisi iş adamı Samvel Manukyan’ı partini listesine dahil etti. “Paata Burchuladze-Devlet halk için” bloku Ahılkelek’te Shakro Ayvazyan’ın adaylığını savunuyor, Melkon Makaryan ise blokun listesine yer aldı.
“Birleşmiş ulusal hareket” bloku Ahılkelek’te Arsen Karapetyan’ın adaylığını savunuyor. “Cumhuriyetçi Partisi” Ashot Saharyan’ı aday gösterdi.
“Davit Tarhan Mouravi, İrma İnashvilli, Gürcistan vatanseverlerinin ittifakı, birleşmiş muhalefet”
Bloku Merujan Karahanyan’ın adaylığını sundu. “Milli Forum Partisi”, Gumburdo köyü Gürcü öğretmeni Armenak Polochyan’ın adaylığını savunuyor. Artashes Palanjya ve Robert Jaghatspanyan seçimlere bağımsız aday olarak katılacak.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.