İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerikalı Ermeni ud ustası Ara Dinkjian, “İstanbulive Müzik Festivali”nin konuğu

“İstanbulive Müzik Festivali”, 9 Ekim 2016 tarihinde New York’ta yedinci kez gerçekleştirilecek. Turkish Cultural Foundation sponsorluğunda düzenlenen festivalin bu yılki katılımcıları, Taksim Trio (klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, bağlama ustası İsmail Tunçbilek ve kanun ustası Aytaç Doğan), ünlü piyanist Tulug Tirpan ile Zara olacak. Konserde ayrıca Ermeni-Amerikalı ud ustası Ara Dinkjian ile Yunan sanatçı Rebet Asker konuk olarak  katılacak.

Ara Dinkjian kimdir?
Ünlü udi, besteci Ara Dinkjian,1958 yılında ABD’nin New Jersey eyaletinde, Diyarbakır kökenli bir Ermeni ailede dünyaya geldi. Babası Onnik Dinkjian, kilise korosu solisti ve halk müziği sanatçısı olarak tanınmakta.
1964’te New York Dünya Fuarı sırasında ilk kez babasıyla sahneye çıkarak perküsyon çaldı. 18 yaşında Hartford’da (Connecticut) sahne sanatları eğitimi veren The Hartt School’a burslu olarak kabul edildi. Aynı zamanda babasıyla çalışmaya da devam etti.
1986 yılında ABD’de perküsyoncu Arto Tunçboyacıyan ile “Night Ark” grubunu kurarak etnik caz türünde çalışmalar yaptı. Grup, ismini Nuh’un Gemisi’nden alıyordu. Topluluğa daha sonra piyanist Armen Donelian ve basçı Marc Johnson da katıldı.
Besteci, aranjör Onno Tunç’un yakın dostu olan Dinkjian, birçok Türk müzikçiyle ortak çalışmalar yaptı. Özellikle Sezen Aksu’nun ” Sarışınım”  (Yunanca: “Dinata Dinata”), “Vazgeçtim” ve Ahmet Kaya’nın yorumladığı “Ağladıkça”, Dinkjian’ın en bilinen besteleri.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.