İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Made in Armenia 2016” sergisi, 19-22 Eylülde Yerevan’da gerçekleştirilecek

Ermenistan Gelişim Fonu’nun  inisiyatifi ile 19-22 Eylül tarihlerinde  “Meridian Expo Center”inde,  “Made in Armenia 2016” (“Ermenistan’da üretilmiştir”) sergisi düzenlenecek. Bugün gazetecilere konuşan Ermenistan Gelişim Fonunun icra direktörü Karen Mkrtiçyan, sergiye Ermenistan ile Artsakh’ı (Dağlık Karabağ) temsil eden ve gıda, kuyumculuk, alkollü içki, hafif sanayi, eczacılık, madencilik, inşaat malzemeleri, hassas mühendislik ve enformasyon teknolojileri alanında faaliyet gösteren  320’den fazla kurum ve kuruluş katılacak.

Sergiye katılım oranının çok yüksek olduğunu büyük bir başarı sayan Mkrtiçyan, yurtdışından da sergiye büyük ilgi gösterildiğini ifade etti. “Ermenistan için büyük önem teşkil eden yurtdışı payasaları sergiye katılacaklarını bildirdi, bunun dışında, Rusya, Gürcistan, İran ile birçok Arap ülkelerinden heyetler gelecek. “
Bu serginin, son 25 yılda Ermenistan’ın üretim sonuçları ile potansiyellerini sergileyen özel bir rapor anlamına geldiğini ifade eden icra direktörü, “Serginin temel amacı, Ermenistan sanayisinin mevcut potansiyelini, gelişim imkanlarını sergilenmesi ve yeni piyasaların keşfedilmesidir. Sergi, ayrıca iş bağlantıların kurulması, yatırım projelerin hazırlanması, ortak şirketlerin kurulması , yerel ve yabancı üreticiler ile distribütörler arasında işbirliğinin başlatılması için iyi bir fırsattır” şeklinde konuştu.
Sergi kapsamında Ermenistan Gelişim Fonu, “Büyük piyasalarla bağlanan bir köprü olarak Ermenistan” başlıklı bir ekonomi konferansı da düzenleyecek. Bu konferansta, eczacılık, tarım ve ulaştırma alanlarına ilişkin konular ele alınacak. Konferansta ,  Ermenistan’ın, Avrasya Ekonomik Birliği’nin diğer ülkelerinin ve İran’ın devlet ve özel sektörünün birçok temsilcileri yer alacak.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.