İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rahibe Teresa’nın Ermeni asıllı olduğunu ortaya çıktı

Ermeni Apostolik Kilisesi Artsakh (Karabag) diyakosluğu ruhani lideri Başpiskopos Martirosyan “1988 yılında Spitak depreminden sonra Ermenistan’a gelen Rahibe Teresa Tüm Ermeniler Katolikosu Vazgen I. ile görüştü. Görüşmede Rahibe Teresa Katolikos’a Ermeni asıllı olduğunu anlattı. Kendisinin gerçek soyadı Boyacyan’dır. Babası Batı Ermenistan’dan Arnavutluk’a göç eden bir Ermeni, annesi ise Arnavut’tur” açıklamasında bulundu.

***
Not: Bu 2015 tarihli haberi Rahibe Terasa’nın Aziz ilan edilmesi nedeniyle tekrar yayımladık. HYETERT)
Facebook sosyal paylaşım sitesinin bir kullanıcı Ermeni Apostolik Kilisesi Artsakh (Karabag) diyakosluğu ruhani lideri Başpiskopos Pargev Martirosyan’a atıfta bulunarak Rahibe Teresa’nın Ermeni asıllı olduğunu yazmıştı.
Ermenistan kaynaklı “Hayernaysor.am” sitesine konuşan Başpiskopos Pargev Martirosyan söz konusu yazıyı doğrulayarak Rahibe Teresan’ın (doğum adı Agnes Gonca Boyacı) Ermeni asıllı olduğunu kendisi ile buluşan eski Katolikos 1. Vazgen’in bildirdiğini dedi.
Başpiskopos Martirosyan “1988 yılında Spitak depreminden sonra Ermenistan’a gelen Rahibe Teresa Tüm Ermeniler Katolikosu Vazgen I. ile görüştü. Görüşmede Rahibe Teresa Katolikos’a Ermeni asıllı olduğunu anlattı. Kendisinin gerçek soyadı Boyacyan’dır. Babası Batı Ermenistan’dan Arnavutluk’a göç eden bir Ermeni, annesi ise Arnavut’tur” açıklamasında bulundu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.