İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Yakın gelecekte Ermenistan-AB müzakerelerini nihayete ulaştırmayı bekliyoruz

3 Eylülde Bratislava’da AB ve Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler Dışişleri Bakanları Buluşması esnasında Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan, ″Ermenistan-AB yeni Çerçeve Anlaşmasına yönelik müzakerelerin 4 etabı başarıyla gerçekleşti. Bir sonraki etap bu ay gerçekleşecek ve müzakereleri yakın gelecekte nihayete ulaştırmayı bekliyoruz. Riga zirvesi sonrasındaki zaman diliminde Ermenistan «COSME»ve «Horizon 2020» olmak üzere AB’nin bir dizi programına katıldı. Bu yıl esnasında «Yatırımcı Avrupa» Programına üye olma ve Ortak Hava Bölgesi Anlaşmasına ilişkin müzakerelere başlamayı öngörüyoruz″.

***
Yakın gelecekte Ermenistan-AB müzakerelerini nihayete ulaştırmayı bekliyoruz. Beyan bugün 3 Eylülde Bratislava’da AB ve Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler Dışişleri Bakanları Buluşması esnasında Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan’dan geldi.
Dışişleri Bakanlığından NEWS.am’e verilen bilgiye göre buluşmada AB Dış Politika ve Güvenlik İşleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk ve Genişleme İşleri AB Komiseri Johannes Hahn da hazır bulundu.
Bakanlar buluşmasında bir konuşma yapan bakan Nalandyan özellikle şunları kaydetti:
″Ermenistan-AB yeni Çerçeve Anlaşmasına yönelik müzakerelerin 4 etabı başarıyla gerçekleşti. Bir sonraki etap bu ay gerçekleşecek ve müzakereleri yakın gelecekte nihayete ulaştırmayı bekliyoruz.
Riga zirvesi sonrasındaki zaman diliminde Ermenistan «COSME»ve «Horizon 2020» olmak üzere AB’nin bir dizi programına katıldı. Bu yıl esnasında «Yatırımcı Avrupa» Programına üye olma ve Ortak Hava Bölgesi Anlaşmasına ilişkin müzakerelere başlamayı öngörüyoruz″.
Vize Rejimi liberalizasyonuna ilişkin olarak Nalbandyan şunları belirtti:
″Slovakya’nın dönem başkanlığını ve AB üyesi ülkelerin Vize Rejiminin liberalizasyonu sürecine özel dikkat gösterilmesi düşüncesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ermenistan’la vize rejiminin serbestleştirilmesine ilişkin diyaloğun çoktan başlaması gerektiğini sanıyoruz″ dedi.
Ermenistan’da reformlara ilişkin konuşan Nalbandyan ″Demokratik kurumlar ve temel özgürlüklerin pekişmesine yönelik reformların sürekliliği Ermenistan için ana önemdedir ve bu bağlamda AB tarafından yıllardır gösterilen desteği yüksek takdir ediyoruz″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.