İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Merkel bizzat yalanladı: Ermeni Soykırımı konusunda geri adım yok

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman hükümetinin, Federal Meclis’in Ermeni Soykırımı’na ilişkin kararına mesafe koymadığını söyledi. Der Spigel’in iddiasını birinci ağızdan yalanlayan Merkel, “Türkiye’ye hukuki bir bağlılığı olmadığını söyledik.” dedi. Merkel, Alman özel televizyon kanalı RTL’ye verdiği röportajında, anayasal bir organ olan hükümetin, Alman Meclisinin yaptığına ilişkin görüş ifade etmeyeceğini belirtti.

“Alman hükümeti katiyen bu karara mesafe koymuyor. Bunu düzeltmek istiyorum. Ben de Federal Meclisin bir üyesiyim” diyen Merkel, Türkiye ile yapılan görüşmelerde Federal Meclisin kararının ne olduğunun dile getirildiğini kaydetti.
Bunun, Federal Meclisin siyasi görüşü olduğunu savunan Merkel, “Federal Meclisin internet sayfasında yasaları ve kararları kendisi de tasnif ediyor. Biz de internet sayfasına işaret ettik ve bu kararların hukuki bir bağlılığı olmadığını söyledik. Bunlar siyasi görüşlerdir. Ancak her meclisin böyle kararlar alma hakkı vardır ve bunu Türkiye ile yaptığımız görüşmelerde açıkça ifade ettik” şeklinde konuştu.
Merkel, ilişkilerin nasıl devam edeceği konusunda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Ederer’in Türkiye ile görüşmeler yaptığını ve bunların süreceğini belirtti.
“Bunun, Türkiye’nin önünde diz çökme olup olmadığına” ilişkin soruya da Merkel, “Kesinlikle hayır” cevabını verdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.