İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya Ermenileri, Hükümetin Ermeni Soykırımına ilişkin tutumuna esefini ifade etti

Almanya Ermenileri Merkez Konseyi temsilcisi Samuel Lulukyan Rheinische Post’a verdiği röportajda, Berlin’in tutumunu sert şekilde eleştirerek ″Bu vazgeçmenin de ötesindedir. Bu ayıp ve kaotiktir″ dedi. Lulukyan, Ermeni Soykırımına ilişkin tasarının hukuki yükümlülüğe sahip olmayıp bunun nasıl ″kelime oyunu″ olarak adlandırılabileceği sorusunu sordu. Benzeri görüş Ermeni-Alman Birliği Bşk. Raffi Kantian’dan da geldi. Kantian bütün bunlar dışında, Tasarını tavsiyede bulunmasına karşın Alman okullarında Ermeni Soykırımına ilişkin daha az konuşma fırsatı verileceğinden endişeli. Rheinische Post’un verilerine göre bu konuya bu güne dek sadece Brandenburg bölgesindeki okullarda ders zamanı tahsis edildi.

***
Alman şansölye Angela Merkel, Hükümetin Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni Soykırımının tanınmasına ilişkin Bundestag tasarısından vaz geçmediğini ifade etti. Merkel, 2 eylülde Alman RTL TV’ye bir röportaj verdi. DW’nin verdiği haber göre, diğer tüm iddiaları Merkel ‘kesin bir dille tekzip’ ediyor.
Şansölyeye göre her tasarının ″hukuki açıdan yaptırım gücü olduğunu″ kabul etmemek gerektiğini, bunların sadece siyasi tutum olduğunu belirtti. Alman Hükümeti resmi temsilcisi Steffhn Seibert te daha önce aynı minvalde açıklamalarda bulunmuştu.
Almanya Ermenileri Merkez Konseyi temsilcisi Samuel Lulukyan Rheinische Post’a verdiği röportajda, Berlin’in tutumunu sert şekilde eleştirerek ″Bu vaz geçmenin de ötesindedir. Bu ayıp ve kaotiktir″ dedi. Lulukyan, Ermeni Soykırımına ilişkin tasarının hukuki yükümlülüğe sahip olmayıp bunun nasıl ″kelime oyunu″ olarak adlandırılabileceği sorusunu  sordu. Benzeri görüş Ermeni-Alman Birliği Bşk. Raffi Kantian’dan da geldi. Kantian bütün bunlar dışında, Tasarını tavsiyede bulunmasına karşın  Alman okullarında Ermeni Soykırımına ilişkin daha az konuşma fırsatı verileceğinden endişeli. Rheinische Post’un verilerine göre bu konuya bu güne dek sadece Brandenburg bölgesindeki okullarda ders zamanı tahsis edildi.
Berlin resmi çevrelerinin bu görüşünün Türk Hükümet çevrelerindemn olumlu tepki aldığını kaydedelim.
http://news.am/tur/news/344550.html

Yorumlar kapatıldı.