İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman bilim adamı: Karabağ, 21. Asrın Musa Dağıdır, ancak bu kez müdafileri ilelebet sağ kalmalılar

Yazar: Tatevik Ghazaryan
Alman bilim adamı ve tarihçi Michael Hesemann, Hesemann, Karabağ yurttaşlarını, onların husumet ortamında , komşuların şiddetine direnerek 1700 yılı aşkın Ermeni Hıristiyanlık kültürü ve mirasını korumalarından ötürü kutlayarak: «Onlar egemenliklerini korumak için tüm haklara sahipler. Ermeniler olarak bu toprakların ilk sahiplerinin ardıllarılar ve onların çabaları meşrudur. Onları katledenlerin ardılları, ″20. Asrın ilk soykırımı″ kurbanlarına (Papa Franchesco’nun sözlerine atıfta bulunmakta) olarak onlara tazminat ödemeliler. Özgür dünya artık onlara yönelik ayrımcılık, baskı ve şiddete asla izin vermemelidir. Karabağ 21. Asrın Musa Dağıdır, ancak bu kez müdafileri ilelebet sağ kalmalılar. Tanrı, Dağlık Karabağ kahramanlarını kutsasın!» dedi.

***
Karabağ, 21. Asrın Musa Dağıdır, ancak bu kez müdafileri ilelebet sağ kalmalılar. NEWS.am muhabirine açıklama, Alman bilim adamı ve tarihçi Michael Hesemann’dan geldi.
Hesemann, Karabağ yurttaşlarını, onların husumet ortamında , komşuların şiddetine direnerek 1700 yılı aşkın Ermeni Hıristiyanlık kültürü ve mirasını korumalarından ötürü kutlayarak:
«Onlar egemenliklerini korumak için tüm haklara sahipler. Ermeniler olarak bu toprakların ilk sahiplerinin ardıllarılar ve onların çabaları meşrudur. Onları katledenlerin ardılları, ″20. Asrın ilk soykırımı″ kurbanlarına (Papa Franchesco’nun sözlerine atıfta bulunmakta) olarak onlara tazminat ödemeliler. Özgür dünya artık onlara yönelik ayrımcılık, baskı ve şiddete asla izin vermemelidir. Karabağ 21. Asrın Musa Dağıdır, ancak bu kez müdafileri ilelebet sağ kalmalılar. Tanrı, Dağlık Karabağ kahramanlarını kutsasın!» dedi.
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti 2 Eylül 1991’de uluslararası hukukun temel normlarına uygun olarak bağımsızlığını ilan etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.