İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uruguay’da Karabağ konulu panel düzenlenecek

Artsakh (Dağlık  Karabağ) Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 25. Yıldönümü vesilesiyle 2 Eylül’de Uruguay’ın başkenti Montevideo’da Artsakh konulu bir panel yapılacak. Etkinlik,  Uruguay Ermeni Ulusal Konseyi tarafından düzenlenecek. Komteden yapılan yazılı açıklamada, “Uruguay’da Dağlık Karabağ için düzenlenen forum, tüm Güney Kafkasya bölgesinin güvenliği için tehdit teşkil eden Dağlık Karabağ – Azerbaycan ihtilafının barış yoluyla çözümüne katkıda bulunmayı hedefleyen  kamu faaliyetçilerini, akademisyenleri ile hukuk adamlarını birleştirecek.” denildi.

Forumda ayrıca ABD’de Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin daimi temsilcisi Robert Avetisyan’ın da katılması bekleniyor. Avetisyan, hazır bulunanlar için Karabağ  Cumhurbaşkanı Bako Sahakyan’ın mesajını okuyacak.
Foruma Karabağ’ı ziyaret ettikleri için Azerbaycan’ın kara listesine giren Uruguay’lı senatörler Rafayel Mishelini ve  Ruben Martines Uelmon katılacak. Mısafirler listesinde milletvekililer  Daniel Radio, Susanna Pereyra, Pado Abdala, Uruguay Dışişleri Bakanı eski Yardımcısı Belela Herrara, tarihçi Gerardo Caetano, insan hakları uzmanı Oscar Lopez Goldaracena da yer aldı.
Uruguay Ermeni Ulusal Komitesi Başkanı Alfonso Tabakyan, Uruguay  halkının, Dağlık Karabağ halkının mücadelesini anladığına ve ülkenin egemenliğini tanıdığına dikkat çekti. Tabakyan, 4 Ocak 2015 tarihinde Uruguay Dışişleri Bakanlığı’nın, uluslararası camiasını Dağlık Karabağ’ın kendi kaderini tayin hakkını tanımaya çağırdığını hatırlattı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.