İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Ermeni halkı Belçika tarafından Ermeni Soykırımının tanınmasını çok takdir ediyor

Başkan Sarkisyan, Belçika yönetimi ve halkına Ermeni Soykırımının kabul edilmesinden ötürü teşekkürünü ifade etti, Ermeni halkının bu adımı çok takdir ettiğini ve Soykırımın kınanması ve önlenmesi işinde Belçika’nın kararlı yükümlülüğü olarak kabul ettiğini belirtti. Buluşmada her iki taraf ta aktif parlamenter temaslar ve özellikle Ermenistan ve Belçika’daki parlamento dostluk grupları arasındaki ilişkilerin daha da pekişmesi ve derinleşmesi işindeki önemine  dikkat çektiler.

***
Ermeni halkı Belçika tarafından Ermeni Soykırımının tanınmasını yüksek takdir ediyor. Beyan bugün 1 Eylül’de Belçika Temsilciler Meclisi üyesi, Belçika-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu Bşk. Els Van Hoof ve beraberindeki heyetin kabulünde Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi
Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, başkan Sarkisyan Belçika’nın Ermenistan’da dost ve güvenilir bir ülke olarak algılandığını belirtti ve Belçikalı parlamenterlerin Ermenistan ziyaretinin ikili ilişkiler ve farklı alanlarda  işbirliğine yeni bir ivme kazandırması umudunu belirtti. Başkan Sarkisyan, konuk parlamenterlerin Karabağ’ı ziyaret edecek olmalarını da memnuniyetle karşıladı, bunun sorunun özü ve Karabağ’ın çabalarını, endişelerini, günceli ve geçen 20 yılı aşkın zaman zarfındaki kazanımlarını daha iyi tasavvur etmede yerinde doğrudan bilgi almalarına olanak vereceğini kaydetti.
Başkan Sarkisyan, Belçika yönetimi ve halkına Ermeni Soykırımının kabul edilmesinden ötürü teşekkürünü ifade etti, Ermeni halkının bu adımı yüksek takdir ettiğini ve Soykırımın kınanması ve önlenmesi işinde Belçika’nın kararlı yükümlülüğü olarak kabul ettiğini belirtti.
Buluşmada her iki taraf ta aktif parlamenter temaslar ve özellikle Ermenistan ve Belçika’daki parlamento dostluk grupları arasındaki ilişkilerin daha da pekişmesi ve derinleşmesi işindeki önemine  dikkat çektiler.
Başkan Sarkisyan, Belçikalı parlamenterlerin sorularını da yanıtladı.
Buluşmada başkan Sarkisyan, Belçikalı milletvekili Georges Dallemagne’ı Ermenistan-Belçika dostluk bağlarının pekişmesi, iki ülke arasındaki parlamento işbirliğinin genişlemesi işine katkıları vesilesiyle «Şükran» madalyasıyla ödüllendirdi, Dallemagne’ın  daha 1988 depremi esnasında Ermenistan’da doktor olarak bulunduğunu hatırlattı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.