İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenilerinin 82. Patriği rahmetli Şınorhk Kalustyan İstanbul’da anıldı

Türkiye Ermenilerinin 82. patriği rahmetli Şınorhk Kalustyan’ın 25. ölüm yıldönümü etkinliklerine devam ediliyor. Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Gazturman Gayan’da, kampın kurucularından olan Şınorhk Badriark’ın hayatı hakkında bir tiyatro gösterisi yapıldı.  En uzun süre (29 yıl) tahtta kalan İstanbul Ermeni patriği Kalustyan, görevi boyunca Ermeni toplumunun en sevdiği liderlerden biri. 22 Ağustos’ta düzenlenen etkinliğe Başepiskopos Aram Ateşyan, Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Din Görevlisi Rahip Harutyun Damatyan, Kıdemli Peder Krikor Damatyan, Gazturman Gayan Yönetim Kurulu üyeleri ve ada sakinleri katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Gazturman Gayan Müdürü Tamar Nergis, “Şınorhk Kalustyan’ın kamp için verdiği uğraşların meyvesini bugün çocuklarımız yiyor. Kampımızda onun ellerini halen omuzlarımızda hissediyoruz” ifadelerini kullandı. Yazarı ve yönetmeni Aram Gostanyan’ın olduğu oyunda, Kalustyan’ın, küçük Arşak’tan Apeğa (Rahip) Şınorhk’a, Apeğa’lıktan Badriark’lığa uzanan hayat hikâyesi anlatıldı.
Gecenin sırasında Koro Şefi Hrant Çizmeciyan’ın kamptaki çocuklardan oluşturduğu Şınorhkyan Çocuk Korosu, Ermenice şarkılar söyledi. Kapanışta konuşan Başepiskopos Aram Ateşyan, gösteriden çok etkilendiğini belirtti ve şunları söyledi: “İnanıyorum ki Şınorhk Badriark’ın ruhu bu akşam buradaydı. Çok duygulandım, çünkü kendi çocukları burada onu andı, kendi çocukluğu buradaki çocuklarla yaşadı bu gece. Bugün Yozgat’ın İğdeli köyünden yola çıktı, buraya gelip bizi seyretti. Şınorhk Badriark fiziken burada olmasa da ruhu her zaman yanımızda.” şeklinde konuştu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.