İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Parlamentosu’nun milletvekili: “Gürcistan tanımazsa da, Karabağ bağımsızdır”

Gürcistan Parlamentosu’nun Ermeni milletvekili Samvel Petrosyan, “Javakhk’ta yaşayanların %70’i, 15’teki o cinayetten sonra buraya yerleştik. Gürcistan Parlamentosu’nda bu konuyu gündeme getirecek olan milletvekili, eğer sonuna kadar giderse, sorunu çözebilirse, büyük başarıya ulaşır. Tarihi adalet yerine getirilmeli. Bu arada, Gürcistan Parlamentosu’nun hemen hemen tüm milletvekilleri, benimle konuşurken, Ermeni Soykırımı’nın gerçek olduğunu bildiklerini, fakat Gürcistan’ın devlet çıkarları nedeniyle Gürcistan’ın,  Soykırımı tanıyamayacağını ifade ediyorlar. Çünkü Gürcistan, Türkiye ile Azerbaycan’ın stratejik ortağıdır.” şeklinde konuştu… Gürcistan tarafından Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığının tanınması ihtimalini değerlendiren milletvekili, “Karabağ halkının huyu tanıdığımdan emin diyebilirim ki, Gürcistan tarafından tanınıp tanınmadığına bağlı olmadan bu ülke zaten  bağımsızdır.”

***
v Gürcistan Parlamentosu’nun Ermeni milletvekili Samvel Petrosyan, Ermenistan kaynaklı  “Tert.am” haber sitesine konuştu. 8 Ekim’de Gürcistan’da yapılacak olan genel seçimler konusuna değinen Petrosyan, Javakhk Ermenileri için en önemli konusunun, Ermeni Soykrımı’nın tanınması olduğunu dile getirdi.
Ermeni milletvekili, “Javakhk’ta yaşayanların %70’i, 15’teki o cinayetten sonra buraya yerleştik. Gürcistan Parlamentosu’nda bu konuyu gündeme getirecek olan milletvekili, eğer sonuna kadar giderse, sorunu çözebilirse, büyük başarıya ulaşır. Tarihi adalet yerine getirilmeli. Bu arada, Gürcistan Parlamentosu’nun hemen hemen tüm milletvekilileri, benimle konuşurken, Ermeni Soykırımı’nın gerçek olduğunu bildiklerini, fakat Gürcistan’ın devlet çıkarları nedeniyle Gürcistan’ın,  Soykırımı tanıyamayacağını ifade ediyorlar. Çünkü Gürcistan, Türkiye ile Azerbaycan’ın stratejik ortağıdır.” şeklinde konuştu.
Bununla birlikte Petrosyan, Javakhk Ermenileri’nin, Dağlık Karabağ meselesini  çok merak ettiklerini, burada bir barış çözümüne ulaşılmasını istediklerini dile getirdi.
Gürcistan tarafından Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığının tanınması ihtmalini değerdlendiren milletvekili, “Karabağ halkının huyu tanıdığımdan emin diyebilirim ki, Gürcistan tarafından tanınıp tanınmadığına bağlı olmadan bu ülke zaten  bağımsızdır.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.