İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan, Alman-Ermeni Forumu üyelerine Ermenistan-AB müzakerleri gidişatına dair bilgi verdi

Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan 29 Ağustos’ta Erivan’da Alman-Ermeni Forumu Bşk. ve Bundestag milletvekili Albert Weiler ve beraberindeki Forum üyelerini kabul etti, onlara yeni hukuki zemin çerçevesindeki Ermenistan-AB müzakerleri gidişatına dair bilgi verdi.  Dışişlerinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Nalbandyan, Ermeni-Alman dostluk ilişkilerinin daha da pekişmesi ve genişlemesine yönelik Forum faaliyetlerinin önemini vurguladı. Taraflar, Ermenistan ve Almanya arasında oluşan yüksek düzeyli işbirliği vesilesiyle memnuniyetlerini ifade ettiler ve ilişkilerin derinleşmesi yönünde atılan adımları irdelediler.

Albert Weiler, bakan Nalbandyan’a Forum tarafından yürütülen çalışmalar ve planlara ilişkin bilgi verdi.
Bakan Nalbandyan, Bundestag tarafından Ermeni Soykırımının tanınmasını yüksek takdir etti, bu süreçte Alman-Ermeni Forumu üyelerinin çabalarının kıymtli olduğunu belirtti.
Buluşmada Ermenistan-AB ilişkilerine değinildi. Bakan Nalbandyan, AB’yle yeni hukuki zemine yönelik müzakerelerin gidişatına dair bilgi verdi.
Nalbandyan, Alman Parlamentosu üyelerine Ermenistan ve AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının, Dağlık Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözümüne yönelik çabalarına ilişkin bilgi verdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.