İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus milletvekili: Moskova ve Washington ne Suriye’de ne de Karabağ’da lider rollerini terk etmezler

Yazar: Tatevik Ghazaryan
RF Federal Meclis Federal Konsey milletvekili Ermeni-Rus Hükümetler Arası Komisyon üyesi Igor Chernishenko, ″Rusya öncü rolünü terk etmek istemiyor ve Amerikalılar da anlaşılır şekilde, aynen yerkürenin herhangi bir noktasında tüm siyasi ve bölgesel sorunların çözüm meselesinde öncü olmak istiyor. Biz bunu çok iyi biliyoruz″ dedi.

***
ABD, herhangi bir meselede lider rolünü öylesine Rusya’ya terk etmez, Moskova da  aynı şekilde Suriye’de olduğu gibi Karabağ’da da öncülüğü Washington’a aktarmayı arzu etmiyor. Görüş NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan RF Federal Meclis Federal Konsey milletvekili Ermeni-Rus Hükümetler Arası Komisyon üyesi Igor Chernishenko’dan geldi.
Bunun karşılıklı bir süreç olduğunu kaydeden Chernishenko  ″Rusya öncü rolünü terk etmek istemiyor ve Amerikalılar da anlaşılır şekilde, aynen yerkürenin herhangi bir noktasında tüm siyasi ve bölgesel sorunların çözüm meselesinde öncü olmak istiyor. Biz bunu çok iyi biliyoruz″ dedi.
Hatırlatalım: RF Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Maria Zakharova, Karabağ sorununun çözümü meselesinde ABD Dışişleri bakanı John Kerry son duyurusuna kinayeli tepi göstererek ″ABD’nin herhangi bir konuda öncü rolü Rusya’ya terk etmesi mi? İnanmıyorm. Bu büyük bir dönüşüm olur″ dedi.Kerry Moskova’ya yaptığı son ziyarette, Suriye konusunda tavizlere karşılık Karabağ  meselesinde öncü rolü Rusya’ya terk etme önerisinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.